r
Nosalty Logó

Pulykazúzapörkölt tarhonyával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
koszider
Pulykazúzapörkölt tarhonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pörkölt

Tarhonya

Összesen 820 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pörkölt

Tarhonya

Összesen 3279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pörkölt

Tarhonya

Összesen 115 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 820 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    245.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2767 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5530.5 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    543 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    2532 mg
  • Nátrium
    1548 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2088.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1083 micro
  • Kolin:
    1020 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    1151 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 3279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    164 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Pörkölt

Tarhonya

Elkészítés

Pörkölt

  1. A zúzát alaposan megmossuk, és éles késsel falatnyi darabokra felvágjuk. A hagymát, paprikát apróra felkockázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, és úgy kockázzuk fel. Tegyünk bele erős paprikát is, aki szereti, bőven is mérheti, csípősen az igazi!
  2. A zsíron megdinszteljük a hagymát, majd a paprikát-paradicsomot is rádobjuk, rátörjük a fokhagymát is. Pár perc után sózzuk-borsozzuk, rászórjuk a majoránnát. Felöntjük kevés vízzel, és fedő alatt pépessé szétfőzzük.
  3. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, jól elkeverjük. Most tesszük bele a zúzát, és annyi vizet öntünk alá, hogy ép ellepje.
  4. Fedő alatt, kis lángon, vajpuhára pároljuk. Ha nagyon sülne, öntsünk alá egy kevés vizet, a végére egészen sűrű, de bőséges szaftnak kell alatta maradnia. Kóstolgassuk, hogy kell-e még rá só, csípős íz. A főzés jó hosszadalmas, akár 3 órát is eltarthat! (A csirkezúzának is kell vagy másfél óra, de a pulyka sokkal masszívabb.)
  5. A kész tarhonyával, tűzforrón tálaljuk, mert gyorsan kocsonyásodik. Adjunk mellé salátát vagy savanyúságot!

Tarhonya

  1. Bögrébe-tálba öntve mérjük le a tarhonya térfogatát, mert épp kétszer annyi víz kell hozzá! (Én a nagyméretű tarhonyát szeretem, ezért inkább olyat használok, aminek csipetke a bolti neve.)
  2. A zsírt felforrósítjuk, beleszórjuk a száraz tarhonyát és szorgos kevergetés mellett aranybarnára megpirítjuk. Könnyen leég, tényleg keverni kell, főként a vége felé.
  3. Most felöntjük a kimért vízzel - vigyázzunk, mert kicsap a gőze! Úgy tűnhet, ez a víz rengeteg, de higgyük el, épp jó lesz! Ha a víz felforrt, jól sózzuk meg - a vizet sósnak kell érezni.
  4. Vegyük egészen kicsire a lángot, és fedő alatt kb. 40 perc alatt készre pároljuk. Néha kukkantsunk rá, és keverjük át. Mire teljesen megpuhul - kóstoljuk meg! - az összes vizet felszívja. Ha mégis érzünk ropogós darabokat, egészen kevés vizet öntsünk csak alá! Ha kész, a lángot elzárjuk, és lefedjük 10 perce - így gyönyörű pergős lesz. Tálalhatunk!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 35
  • 7 napos nézettség: 242
  • Össznézettség: 45470
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykazúzapörkölt tarhonyával
koszider 90 recept

Nem egy tavaszi-nyári étel, de annyira megkívántam a tarhonyát! (Bááár, egy jó salátával...)

Hozzávalók

Pörkölt

Tarhonya

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...