Pulykazúzapörkölt tarhonyával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
koszider
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
Pörkölt
-
250g pulykazúza278 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
45g paradicsom8 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Tarhonya
-
100g tarhonya371 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
820
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
Pörkölt
-
1000g pulykazúza1110 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Tarhonya
-
400g tarhonya1484 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
0g só0 kcal
-
800g víz0 kcal
Összesen
3279
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
Pörkölt
-
35.3g pulykazúza39 kcal
-
6.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
7.1g zöldpaprika1 kcal
-
6.4g paradicsom1 kcal
-
1.1g sertészsír10 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Tarhonya
-
14.1g tarhonya52 kcal
-
1.1g sertészsír10 kcal
-
0g só0 kcal
-
28.3g víz0 kcal
Összesen
115
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 61.4 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 692 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1382.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 633 mg
-
Nátrium 387 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 522.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 255 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1158 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
820
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 245.5 g
Zsír
-
Összesen 100.6 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 2767 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5530.5 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 543 mg
-
Kálcium 355 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 465 mg
-
Foszfor 2532 mg
-
Nátrium 1548 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 331.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 2088.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 565 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 233 mg
-
D vitamin: 251 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 93 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1083 micro
-
Kolin: 1020 mg
-
Retinol - A vitamin: 460 micro
-
α-karotin 216 micro
-
β-karotin 1151 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 860 micro
Összesen
3279
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 164 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
Pörkölt
-
1 kg pulykazúza
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db zöldpaprika
-
1 nagy db paradicsom
-
2 ek sertészsír
-
3 kávéskanál fűszerpaprika
-
2 csipet majoranna
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Tarhonya
-
40 dkg tarhonya
-
2 ek sertészsír
-
só ízlés szerint
-
8 dl víz
Elkészítés
Pörkölt
- A zúzát alaposan megmossuk, és éles késsel falatnyi darabokra felvágjuk. A hagymát, paprikát apróra felkockázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, és úgy kockázzuk fel. Tegyünk bele erős paprikát is, aki szereti, bőven is mérheti, csípősen az igazi!
- A zsíron megdinszteljük a hagymát, majd a paprikát-paradicsomot is rádobjuk, rátörjük a fokhagymát is. Pár perc után sózzuk-borsozzuk, rászórjuk a majoránnát. Felöntjük kevés vízzel, és fedő alatt pépessé szétfőzzük.
- Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, jól elkeverjük. Most tesszük bele a zúzát, és annyi vizet öntünk alá, hogy ép ellepje.
- Fedő alatt, kis lángon, vajpuhára pároljuk. Ha nagyon sülne, öntsünk alá egy kevés vizet, a végére egészen sűrű, de bőséges szaftnak kell alatta maradnia. Kóstolgassuk, hogy kell-e még rá só, csípős íz. A főzés jó hosszadalmas, akár 3 órát is eltarthat! (A csirkezúzának is kell vagy másfél óra, de a pulyka sokkal masszívabb.)
- A kész tarhonyával, tűzforrón tálaljuk, mert gyorsan kocsonyásodik. Adjunk mellé salátát vagy savanyúságot!
Tarhonya
- Bögrébe-tálba öntve mérjük le a tarhonya térfogatát, mert épp kétszer annyi víz kell hozzá! (Én a nagyméretű tarhonyát szeretem, ezért inkább olyat használok, aminek csipetke a bolti neve.)
- A zsírt felforrósítjuk, beleszórjuk a száraz tarhonyát és szorgos kevergetés mellett aranybarnára megpirítjuk. Könnyen leég, tényleg keverni kell, főként a vége felé.
- Most felöntjük a kimért vízzel - vigyázzunk, mert kicsap a gőze! Úgy tűnhet, ez a víz rengeteg, de higgyük el, épp jó lesz! Ha a víz felforrt, jól sózzuk meg - a vizet sósnak kell érezni.
- Vegyük egészen kicsire a lángot, és fedő alatt kb. 40 perc alatt készre pároljuk. Néha kukkantsunk rá, és keverjük át. Mire teljesen megpuhul - kóstoljuk meg! - az összes vizet felszívja. Ha mégis érzünk ropogós darabokat, egészen kevés vizet öntsünk csak alá! Ha kész, a lángot elzárjuk, és lefedjük 10 perce - így gyönyörű pergős lesz. Tálalhatunk!
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 190
- Össznézettség: 46364
- Feltöltés dátuma: 2016. június 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
koszider
90 recept
Nem egy tavaszi-nyári étel, de annyira megkívántam a tarhonyát! (Bááár, egy jó salátával...)