r
Nosalty Logó

Pörkölt pulykazúzából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
java46
Pörkölt pulykazúzából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    1903 micro
  • β-crypt
    355 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 366 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    161.6 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3695.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    1228 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1581.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1090 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    389 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    787 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    631 micro
  • β-karotin
    7612 micro
  • β-crypt
    1419 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    2288 micro
Összesen 1465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    712 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy mély wok-szerű serpenyőt zsiradékkal kikenünk, felforrósítjuk, a kockára vágott egyik hagymát beleöntjük, kevergetve nagy lángon átpirítjuk.
  2. Majd beletesszük a zúzadarabokat, és állandó keveréssel kb. 10 percig a hagymával együtt jól átsütjük.
  3. Most beletesszük a paprikapor kivételével a fűszereket, paradicsomokat. Ez utóbbiaklét engednek. Most már hozzáadjuk a zsiradékot, lefedhetjük a serpenyőt, és a hőt kissé csökkenthetjük. Lassú tűzön főhet kb. 45 percet.
  4. Ekkor a második hagymát és a húsos paprikát is kockára vágjuk, a zúzához adjuk. Vizet öntünk rá annyit, hogy a zúzadarabokat ellepje. Ismét lefedjük a serpenyőt.
  5. Így főhet lassú tűzön még egy órán át. Miremegpuhul, a hagyma is péppé fő, így sűríti a szószt.
  6. Főzés végén beleszórjuk a pirospaprikát úgy, hogy ne keletkezzenekcsomók. A paprikával még 5 percig főzzük, így lesz a leve szép piros és sűrű.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 12324
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 10.

Ajánló

A zúzából igazán ízletes falatokat kapunk, akár pörköltként, akár levesben vagy barna mártásban vörösborosan fő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig tartok a mélyhűtőben néhány paradicsomot. Ha főzéshez előveszem, csak meleg folyóvíz alá tartom őket, és a héjuk azonnal leválik. Leginkább késő ősszel fagyasztok be néhány dobozzal, mert akkor annyi van a kertben, hogy egyszerre nem tudjuk elfogyasztani, pedig salátaként is sokszor kerül az asztalra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...