Bakonyi húsos palacsinta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Büszkeszósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
A palacsintához
-
50g finomliszt182 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
75g tej42 kcal
-
50g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
A pörkölthöz
-
125g csirkecomb139 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
A mártáshoz
-
63g gomba13 kcal
-
7 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
35 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
687
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
A palacsintához
-
200g finomliszt728 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
300g tej168 kcal
-
200g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A pörkölthöz
-
500g csirkecomb556 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
A mártáshoz
-
250g gomba53 kcal
-
10g szárított gomba30 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
2744
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
A palacsintához
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
14.2g tej8 kcal
-
9.4g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
A pörkölthöz
-
23.6g csirkecomb26 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
4.7g zöldpaprika1 kcal
-
3.8g paradicsom1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.9g tejföl4 kcal
A mártáshoz
-
11.8g gomba3 kcal
-
0.5g szárított gomba1 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.7g tejföl9 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
Összesen
132
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 719.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 266.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
687
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.6 g
Zsír
-
Összesen 161.7 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 684 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2876.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 653 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 1244 mg
-
Nátrium 587 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1067.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 450 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 117 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 522 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 98 micro
-
β-karotin 566 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 1151 micro
Összesen
2744
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 97 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
A palacsintához
-
20 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
3 dl tej
-
2 dl szódavíz
-
1 csipet só
-
0.5 dl napraforgó olaj
A pörkölthöz
-
2 db csirkecomb
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 db zöldpaprika
-
1 kis db paradicsom
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek tejföl
A mártáshoz
-
25 dkg gomba
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 dl tejföl
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A palacsintához
- A szárított gombát langyos vízbe beáztatjuk.
- A tyúkcombokat kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk, a húst felkockázzuk.
- A hagymát felaprítjuk, olajban üvegesre pirítjuk.
- Megszórjuk piros paprikával, hozzáadjuk a húst, a paprikát, paradicsomot.
- Sózzuk, borsozzuk, és időnként pótolva az elpárolgott vizet, puhára főzzük a pörköltet.
- Közben elkészítjük a palacsintát.
- A kész pörköltből a húst ledaráljuk, vagy gépben aprítjuk, a darálékot kevés pörköltszafttal és tejföllel lazítjuk.
- A tölteléket elosztjuk a palacsintákon, négyrét hajtjuk őket.
- Gombamártás készítése:
- A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a szárított gombát leszűrjük (az áztatólevet ne öntsük ki!).
- A hagymát lereszeljük, olajon megfuttatjuk, pirospaprikával megszórjuk.
- Hozzáadjuk a gombákat, sózzuk, borsozzuk.
- Belekeverjük a maradék pörköltszaftot, és az áztatóléből is teszünk hozzá.
- Ha megfőtt, a tejfölből és lisztből habarást készítünk, ezzel sűrítjük a mártást.
- A palacsintákat ezzel a mártással tálaljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 329
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 51809
- Feltöltés dátuma: 2008. december 01.
Ajánló
Borajánlat: Kadarka Siller
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Büszkeszósz
29 recept
Nagyon szeretem a paprikás csirkét, de a férjem nem lelkesedik érte túlzottan. A húsos palacsintát viszont szereti, így ha paprikás csirke ízvilágra vágyom, ezt szoktam készíteni. És mivel a gombát mindketten kedveljük, időnként a bakonyi változat kerül az asztalra. Szezonban friss erdei - lakóhelyemnek köszönhetően bakonyi - gombából a legfinomabb, ilyenkor szárított gombával csempészem bele az erdő ízét.