r
Nosalty Logó

Bakonyi harcsapaprikás kapros juhtúrós galuskával

5,0

1 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Takibácsi
Bakonyi harcsapaprikás kapros juhtúrós galuskával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A paprikáshoz

A körethez

826
Kalória
48.8g
Fehérje
91.2g
Szénhidrátok
29g
Zsír
394.2g
Víz
144.5g
Koleszterin
5.4g
Rost
7.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paprikáshoz

A körethez

Összesen 826 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paprikáshoz

A körethez

Összesen 3304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paprikáshoz

A körethez

Összesen 122 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    394.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 826 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    195.1 g

Zsír

  • Összesen
    116.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5773.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    404 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1959 mg
  • Nátrium
    2691 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1577 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    669 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    1007 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 3304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    171 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

A paprikáshoz

  1. A halat kockázzuk fel nekünk tetsző darabokra, mintha pörköltet készítenénk, majd enyhén sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel megszórjuk, kicsit félretesszük.
  2. A császárszalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőbe tesszük. Lassú tűzön megpirítjuk, és kisütjük a zsírját. Mikor kész, a szalonna darabokat kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük, a kisült zsírt pedig felforrósítjuk. Ha elég forró, a befűszerezett haldarabokat hozzáadjuk, és nagy lángon kicsit megpirítjuk. Ha kész, a halat egy tálba szedjük, és félretesszük.
  3. A serpenyőbe visszatesszük a szalonnát, hozzátesszük az apróra kockázott hagymát. Ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot, és a hagymát üvegesre pároljuk. Ezután hozzátesszük a fűszerpaprikát, és óvatosan összepirítjuk az egészet, majd hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát, valamint a gerezd zúzott fokhagymát. A gombát daraboljuk ízlés szerinti méretre, majd adjuk hozzá ezt is.
  4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy kevés vízzel felöntjük. Az így kapott "lecsós" alapot közepes lángon főzzük készre, ha szükséges, az elpárolgó folyadékot pótoljuk. Ha elkészült, hozzákeverjük a félretett halat, és együtt főzzük tovább. A hal ilyenkor még fog egy kevés levet engedni.
  5. Ha az egész összeforrt, a tejföllel keverjük el a lisztet, majd apránként a pörkölt levéből adagolva hozzá keverjük el a tejfölös habarást, majd keverjük a halhoz, és magas lángon rottyantsunk egyet rajta.

A körethez

  1. A hozzávalókból keverjünk nokedli tésztát, majd forró, sós, olajos vízbe szaggassuk ki.
  2. A juhtúrót egy tálba lazítsuk fel egy kis tejföllel, majd keverjük össze a még meleg galuskával, hogy egy laza bevonatot képezzen rajta. Ízlés szerint hintsük meg kaporral, és keverjük össze.
  3. A paprikással együtt melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Az egyik kedvenc halételem. Kevés olyan emberrel találkoztam eddig, aki ne szerette volna a harcsapaprikást, hát íme egy recept, ahogy én készítem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!