Bakonyi harcsapaprikás kapros juhtúrós galuskával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Takibácsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A paprikáshoz
-
200g hal115 kcal
-
38g császárszalonna147 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
45g paradicsom8 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A körethez
Összesen
826
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A paprikáshoz
-
800g hal461 kcal
-
150g császárszalonna590 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
A körethez
Összesen
3304
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A paprikáshoz
-
29.5g hal17 kcal
-
5.5g császárszalonna22 kcal
-
13.3g vöröshagyma5 kcal
-
3.7g paprika1 kcal
-
6.6g paradicsom1 kcal
-
5.5g gomba1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2.2g tejföl4 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
A körethez
Összesen
122
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 48.8 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1443.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 490 mg
-
Nátrium 673 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 394.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1158 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
826
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 195.1 g
Zsír
-
Összesen 116.1 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 578 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5773.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 404 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 332 mg
-
Foszfor 1959 mg
-
Nátrium 2691 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 365 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1577 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 669 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 373 micro
-
Kolin: 541 mg
-
Retinol - A vitamin: 215 micro
-
α-karotin 199 micro
-
β-karotin 1007 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 835 micro
Összesen
3304
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 171 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
A paprikáshoz
-
15 dkg császárszalonna
-
4 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db paprika
-
1 nagy db paradicsom
-
15 dkg gomba
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál kakukkfű
-
3 ek tejföl
-
1 csapott ek finomliszt
A körethez
Elkészítés
A paprikáshoz
- A halat kockázzuk fel nekünk tetsző darabokra, mintha pörköltet készítenénk, majd enyhén sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel megszórjuk, kicsit félretesszük.
- A császárszalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőbe tesszük. Lassú tűzön megpirítjuk, és kisütjük a zsírját. Mikor kész, a szalonna darabokat kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük, a kisült zsírt pedig felforrósítjuk. Ha elég forró, a befűszerezett haldarabokat hozzáadjuk, és nagy lángon kicsit megpirítjuk. Ha kész, a halat egy tálba szedjük, és félretesszük.
- A serpenyőbe visszatesszük a szalonnát, hozzátesszük az apróra kockázott hagymát. Ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot, és a hagymát üvegesre pároljuk. Ezután hozzátesszük a fűszerpaprikát, és óvatosan összepirítjuk az egészet, majd hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát, valamint a gerezd zúzott fokhagymát. A gombát daraboljuk ízlés szerinti méretre, majd adjuk hozzá ezt is.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy kevés vízzel felöntjük. Az így kapott "lecsós" alapot közepes lángon főzzük készre, ha szükséges, az elpárolgó folyadékot pótoljuk. Ha elkészült, hozzákeverjük a félretett halat, és együtt főzzük tovább. A hal ilyenkor még fog egy kevés levet engedni.
- Ha az egész összeforrt, a tejföllel keverjük el a lisztet, majd apránként a pörkölt levéből adagolva hozzá keverjük el a tejfölös habarást, majd keverjük a halhoz, és magas lángon rottyantsunk egyet rajta.
A körethez
- A hozzávalókból keverjünk nokedli tésztát, majd forró, sós, olajos vízbe szaggassuk ki.
- A juhtúrót egy tálba lazítsuk fel egy kis tejföllel, majd keverjük össze a még meleg galuskával, hogy egy laza bevonatot képezzen rajta. Ízlés szerint hintsük meg kaporral, és keverjük össze.
- A paprikással együtt melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 470
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 87742
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Takibácsi
27 recept
Az egyik kedvenc halételem. Kevés olyan emberrel találkoztam eddig, aki ne szerette volna a harcsapaprikást, hát íme egy recept, ahogy én készítem.