r
Nosalty Logó

Bajor zöldfűszeres krumplisaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szimran
Bajor zöldfűszeres krumplisaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 824 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 205 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2632.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    1760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    966.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1056 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    3161 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3933 micro
Összesen 824 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit hajában, sós vízben, kb. 20 perc alatt megfőzzük. A kihűlt krumplikat meghámozzuk, majd félbevágjuk és felszeleteljük.
  2. Az újhagymát és a zöldfűszereket felaprítjuk. Az almát, ami lehetőleg savanykásabb fajta legyen, kisebb kockákra vágjuk. Az uborkát először félbe, majd vékony szeletekre vágjuk.
  3. Az olívaolajból, ecetből, majonézből (legjobb, ha házi készítésű) ízlés szerinti sóval, borssal öntetet készítünk.
  4. Az eddigi hozzávalókkal összekeverjük, és szervírozás előtt minimum 1 órát állni hagyjuk az ízek összeérése miatt.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 2962
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bajor zöldfűszeres krumplisaláta
Szimran 144 recept

Eredeti bajor recept, amit kolbászok, húsok mellé ajánlok. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...