r
Nosalty Logó

Bácskai pizza Paskó atya konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Paskó atya konyhája
Bácskai pizza Paskó atya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pizzatészta

Töltelék

Összesen 842 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pizzatészta

Töltelék

Összesen 3367 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pizzatészta

Töltelék

Összesen 241 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2294 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 842 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.4 g

Zsír

  • Összesen
    148.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9175.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    1594 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    2297 mg
  • Nátrium
    4732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    766 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    589 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    752 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 3367 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Pizzatészta

Töltelék

Elkészítés

Pizzatészta

  1. A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot, az olajat, és vízzel összedolgozzuk. Egy ruganyos, nem túl kemény tésztát gyúrunk belőle, és hagyjuk kelni.

Töltelék

  1. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és olajon elődinszteljük. Amikor a hagyma megfonnyadt, hozzáadjuk a darált sertéshúst. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. A fűszerek további használata a fantáziánkra van bízva. Én egy féld deci vörösbort is adtam hozzá, és egy kicsit megpároltam a húst benne.
  2. A tésztát két részre osztjuk, és két kisebb kerek formátumra kinyújtjuk. A tölteléket elosztjuk a tésztán, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, amit aztán pont a felénél félbehajtjuk úgy, hogy a zárjon a tésztánk. A szélét villával lenyomkodjuk, és így még szép is lesz a töltött tésztánk széle.
  3. Az így kapott félhold alakú töltött pizzánkat felvert tojással megkenjük, és 200 fokon 15-20 percig sütjük.
  4. A sütőből kivéve egy kicsit hagyjuk hűlni, majd csíkokra vágva hideg sörrel vagy egy finom pohár borral kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2696
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 04.

Ajánló

Főételnek, esti meleg vacsorának, vendégvárónak ajánlom. Sörkorcsolyának is kiváló. A töltelékkel sok variációt elképzelek, de ezt mindenkinek a fantáziájára bízom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Paskó atya konyhája 14 recept

A kelebiai plébániára sűrűn érkeznek vendégek, sokszor be sem jelentkeznek. Erre is fel vagyok készülve. Ilyenkor valami gyorsat és finomat teszek az asztalra. Liszt mindig van itthon, élesztő is. Ezúttal friss darált húst találtam a hűtőszekrényben, amit aznap hoztak egy disznótoros kóstolóban. Bedagasztottam a tésztát, megdinszteltem a húst, és a kelt tésztába töltöttem. Mire megkelt a tészta, felmelegedett a sütő és a hús is megdinsztelődött. Jó fél óra alatt kész volt a tésztába csomagolt finomság. A tésztát kerekre nyújtottam, majd félbehajtva a széleit villával lenyomkodva sütöttem ki, hosszú szeletekre vágva tettem tányérra. Egy hideg sörrel, friss paprikával és paradicsommal kínáltam. Azóta is többször készítem, mert nagy sikere van.

Hozzávalók

Pizzatészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...