r
Nosalty Logó

Baconös-újhagymás pogácsa

Lakos Benedek
Baconös-újhagymás pogácsák márványtálon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A hajtogatáshoz

386
Kalória
10g
Fehérje
35.7g
Szénhidrát
21.7g
Zsír
36.1g
Víz
83g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

Összesen 386 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

Összesen 4615 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

Összesen 259 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 386 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    119.4 g

Zsír

  • Összesen
    260.8 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8812.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1322 mg
  • Nátrium
    6413 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    428.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    433.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1093 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    353 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    991 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1198 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2656 micro
Összesen 4615 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A sót elkeverjük a liszttel egy nagy tálban, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Kézzel vagy géppel egységes tésztát gyúrunk, majd 10 perc alatt kidagasztjuk, míg a felszíne feszes, fényes és ruganyos lesz. Kivajazott tálba tesszük és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A hajtogatáshoz

  1. A bacont lepirítjuk egy serpenyőben, míg szép aranybarna és ropogós lesz. Kihalásszuk a sült szemeket, a kisült zsíron pedig üvegesre pároljuk a felkarikázott újhagymát. Egy tálba tesszük mindkettőt és kihűtjük.
  2. A kihűlt sült szalonnát és hagymát elkeverjük a krémsajttal, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd egyenletesen megkenjük a krémsajtos keverékkel. Felhajtjuk az alsó harmadát, majd ráhajtjuk a felső harmadát, végül bal, majd jobb oldalról is behajtjuk. A tésztacsomagot frissentartó fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A tésztát 90 fokkal balra forgatjuk, majd a fent leírt hajtogatási, forgatási és pihentetési folyamatot még kétszer megismételjük, majd a végén az így kapott tésztát kétujjnyi vastagságúra nyújtjuk. A tetejét egy éles kiskéssel beirdaljuk átlósan, majd lekenjük tojással. Késsel négyzetalakú pogácsákat szaggatunk a tésztából, amelyeket sütőpapíros tepsire pakolunk.
  5. A pogácsákat 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk őket hűlni, majd frissen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy nagy adag puha pogácsa jól jön a nagyobb ünnepek, összejövetelek idejére, az alábbi recept pedig garantáltan sikert arat majd a vendégeknél. Pirult szalonnával és szinte édeskésre párolt újhagymával készül, ami nemcsak gazdag ízt, de izgalmas állagot is ad a süteményeknek.

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...