Baconös-sajtos csirke
- 19% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
83g főzőtejszín109 kcal
-
167g tej93 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
- 19% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1200g csirkemellfilé1440 kcal
-
300g bacon1179 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
-
300g füstölt sajt984 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
- 19% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
31.7g csirkemellfilé38 kcal
-
7.9g bacon31 kcal
-
7.9g trappista sajt28 kcal
-
7.9g füstölt sajt26 kcal
-
13.2g főzőtejszín17 kcal
-
26.4g tej15 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.6g finomliszt10 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
- 19% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.2 g
Zsír
-
Összesen 67.5 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 414 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2523.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 638 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 840 mg
-
Nátrium 874 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 270.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 323 mg
-
Retinol - A vitamin: 309 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
- 19% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 517.3 g
Zsír
-
Összesen 405.2 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 2486 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15143.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 473 mg
-
Kálcium 3831 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 524 mg
-
Foszfor 5037 mg
-
Nátrium 5241 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.2 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1623.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1876 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 129 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 1936 mg
-
Retinol - A vitamin: 1852 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 268 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 894 micro
- 19% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
5 dl főzőtejszín
-
1 l tej
-
4 db tojássárgája
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 dkg finomliszt
Elkészítés
- A csirke- vagy pulykamelleket hosszú csíkokra szeleteljük, sózzuk - borsozzuk és egy éjszakára beáztatjuk fokhagymás fejbe (a zúzott fokhagymagerezdeket erre a sorsra szánjuk).
- Másnap jénai tálat, vagy egyéb tűzálló tálalóedényt kibélelünk bacon szeletekkel.
- A 4 tojássárgáját jól felverjük, és apránként elkeverjük benne a főzőtejszínt, egy kis ételízesítő(én csak sót tettem bele és természetes fűszereket), egy mokkáskanál őrölt szerecsendiót, sőt, botmixerrel keverhetünk bele a sajtból is (én kb. a negyedét csaptam hozzá a teljes mennyiségből).
- A kétféle reszelt sajtot összekeverjük.
- A baconrétegre halmozunk egy adag sajtot.
- A lecsöpögtetett húst előbb lisztbe forgatjuk, majd nagylelkűen a tojásos masszába, ahonnan a sajtrétegre pakolásszuk őket. Sőt, pár evőkanál masszával még megöntözhetjük a husirétegünket!
- Erre ismét reszelt sajt jön, majd arra megint a lisztbe + tojásos tejszínbe forgatott husika, és így tovább, amíg majdnem megtelik a tál.
- Akkor aztán a tetejét ismét kirakjuk baconszeletekkel, letakarjuk alufóliával, és mehet a sütőbe.
- 200°C-on alsó-felső álláson kb. egy és negyed órát sütjük, majd levesszük a tetejéről a fóliát, és további kb. 10 perc alatt (grillfunkcióval) megpirítjuk a szalonnát a tetején.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 85 perc
- Receptkönyvben: 1029
- Tegnapi nézettség: 30
- 7 napos nézettség: 320
- Össznézettség: 154520
- Feltöltés dátuma: 2010. április 12.
Ajánló
Én (amint az a háttérben látható) rizibizit gyártottam hozzá. Savanyúságként csemege-, vagy kovászos uborkát, vagy valami jó kis uborkasalit ajánlanék hozzá leginkább. Ó, igen: nekem két kisebb (kb. 18 cm átmérőjű, magas falú) jénai tálkában fért el ez a mennyiség - bár simán belepakolhattam volna a tepsi méretű, nagyobbikba is (amiben a NLA csirke is le van fotózva).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
FIGYELEM, FIGYELEM! Aki szereti a Nem-lehet-abbahagyni csirkét, az valószínűleg ezzel is igen meg lesz elégedve. :-) Érdekes, hogy míg a Nem-lehet-abbahagyni csirek (igen, én csireknek hívom) alapreceptje Anyósomtól származik, ez, a baconos-sajtos csirke Anyukám specialitása. Egy családi ebéden volt hozzá szerencsénk először, Férjuram azonnal "beleszeretett", onnantól kezdve hallgathattam nap mint nap, hogy itthon én mikor készítem már el. :-) Remélem, Ti is bátran kipróbáljátok.