r
Nosalty Logó

Baconös brokkoli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Maria.
Baconös brokkoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A baconös brokkolihoz

A besamelhez

Összesen 517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A baconös brokkolihoz

A besamelhez

Összesen 2066 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A baconös brokkolihoz

A besamelhez

Összesen 139 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4796.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1399 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    996 mg
  • Nátrium
    2174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    866 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    317 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    761 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1231 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4288 micro
Összesen 2066 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A baconös brokkolihoz

A besamelhez

Elkészítés

A baconös brokkolihoz

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük. Amikor megfőtt, lecsepegtetjük.
  2. Elkészítjük a besamelt: a vajat megolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet (maradjon halvány!). Fokozatosan felöntjük meleg tejjel, sűrűsödésig főzzük. Beleszórjuk a sajtot, addig keverjük, míg elolvad. Fűszerezzük.
  3. Egy jénai edényt vagy tepsit kikenünk vajjal / olajjal. Belerakjuk a brokkolirózsákat, rászórjuk rá a szeletelt gombát, fűszerezzuk (só, bors).
  4. Ráöntjük a besamelt, rárakjuk a baconszeleteket. Előmelegített sütőbe tesszük, amíg a bacon szép, ropogós lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 505
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 35442
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam nagyon szép brokkolit, és gondoltam, ne legyen már megint panírozott, rakott stb. Így kitaláltam ezt. Mivel mi húsevők vagyunk, a bacon azért került rá (férjem szerint amibe nincs / nem húsból van, azzal nem lehet jóllakni). Mindenevő, de húsnak kell lenni!

Hozzávalók

A baconös brokkolihoz

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...