Baconbe tekert pulykamell borban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tomatotree
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltelékhez
-
83g gomba18 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
9g zsemle25 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
8g füstölt sajt27 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17g víz0 kcal
A húshoz
-
167g pulykamell262 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g fokhagyma13 kcal
-
50g bacon197 kcal
A sütéshez
-
57g lilahagyma21 kcal
-
83g alma39 kcal
-
17g birsalma6 kcal
-
42g aszalt szilva100 kcal
-
83g fehérbor68 kcal
Összesen
826
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltelékhez
-
500g gomba107 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g víz0 kcal
A húshoz
-
1000g pulykamell1570 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
300g bacon1179 kcal
A sütéshez
-
340g lilahagyma124 kcal
-
500g alma234 kcal
-
100g birsalma35 kcal
-
250g aszalt szilva600 kcal
-
500g fehérbor410 kcal
Összesen
4942
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltelékhez
-
12.3g gomba3 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
1.4g tojás2 kcal
-
1.3g zsemle4 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
1.2g füstölt sajt4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.5g víz0 kcal
A húshoz
-
24.7g pulykamell39 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g fokhagyma2 kcal
-
7.4g bacon29 kcal
A sütéshez
-
8.4g lilahagyma3 kcal
-
12.3g alma6 kcal
-
2.5g birsalma1 kcal
-
6.2g aszalt szilva15 kcal
-
12.3g fehérbor10 kcal
Összesen
123
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.3 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1433.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 583 mg
-
Nátrium 552 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 481.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 565 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 552 micro
Összesen
826
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 313.8 g
Zsír
-
Összesen 223.1 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1028 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8599.8 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 374 mg
-
Kálcium 743 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 612 mg
-
Foszfor 3495 mg
-
Nátrium 3314 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 350.6 g
-
Cukor 180 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 2886.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 432 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 122 micro
-
K vitamin: 913 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 91 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 398 micro
-
Kolin: 489 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 143 micro
-
β-karotin 3388 micro
-
β-crypt 286 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3309 micro
Összesen
4942
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
A húshoz
-
1 kg pulykamell
-
2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
-
só ízlés szerint
-
1 fej fokhagyma
-
30 dkg bacon
A sütéshez
-
2 nagy db lilahagyma
-
2 nagy db alma
-
25 dkg aszalt szilva
-
5 dl fehérbor
Elkészítés
A töltelékhez
- A pulykamellet a hentessel vágassuk fel úgy, hogy ki tudjuk teríteni egy nagy téglalappá, anélkül, hogy kilyukadna. Ha elég ügyesek vagyunk, mi magunk is megtehetjük. A kb. másfél cm vastag húst óvatosan kiklopfoljuk. Megsózzuk, behintjük a provence-i fűszerkeverékkel, és a megtisztított fokhagymagerezdeket összepréselve elkenjük a hús felületén, majd félretesszük.
- A gombát megtisztítjuk, felkockázzuk. Kevés olívaolajon megdinsztelünk egy hagymát, rádobjuk a gombát, befűszerezzük, majd addig sütjük, amíg a levét el nem párologtatjuk. Ha kihűlt, egy tojással és egy vízbe áztatott zsemlével meg egy csomó apróra vágott petrezselyemzölddel összegyúrjuk. A füstölt sajtot kockára vágva a gombatöltelék közé keverjük.
- A befűszerezett pulykán elterítünk 4-5 baconszeletet, erre egyenletesen elosztjuk a gombás tölteléket. Majd egy hosszú és lehetőleg széles pengéjű késsel alányúlunk, és mint a bejglit, feltekerjük.
- Befedjük bacon szeletekkel, amiket hústűkkel rögzítünk a húsra. Elhelyezzük egy méretes tepsiben. A lilahagymát félbevágjuk, és felszeleteljük, az almát és a birsalmát megmossuk, és cikkelyekre vágjuk, majd mindezt az aszalt szilvával együtt a hús köré szórjuk.
- Aláöntünk egy fél liter bort, fóliával befedjük, és kb. 2 órán át sütjük. Félóránként megnézzük, ha elfőtt a bor, pótoljuk. Akkor van készen, ha a bor elpárolgott, a gyümölcsök összesültek, és a bacon a fólia alatt is megpirul. Csak a legvégén sütjük pár percig fólia nélkül. A gyümölcsök mellett burgonyapürével kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 960
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 95676
- Feltöltés dátuma: 2013. december 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tomatotree
262 recept
Különlegesen finom karácsonyi fogás. Nem egyszerű, de nem is ördöngösség! A végeredmény pedig kárpótol. :)