r
Nosalty Logó

Bacon szalonnába tekert töltött karaj

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
ünnepi terítőn egy fehér tányéron krumplipüréhalom amire baconbe tekert töltött karaj darabok vannak fektetve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Karaj készítése

Töltelék

Összesen 648 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Karaj készítése

Töltelék

Összesen 3237 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Karaj készítése

Töltelék

Összesen 212 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 648 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264 g

Zsír

  • Összesen
    199.1 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    981 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6637.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    364 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2813 mg
  • Nátrium
    2754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    312 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 3237 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Karaj készítése

Töltelék

Elkészítés

Karaj készítése

  1. A karajt szeleteljük, kiklopfoljuk. Sózzuk-borsozzuk.
  2. A kiterített hússzeletekre, teszünk egy-egy halmot a töltelékből. Feltekerjük. Minden töltött húst körbe tekerünk egy-egy baconnal.
  3. Zsírozott tepsibe pakoljuk. Letakarjuk alufóliával, és sütőben 45 percig sütjük, 200 c-fokon majd levesszük a fóliát, és pirítjuk még 10 percig.
  4. Ha kész, burgonyapürét készítünk és ezzel, plusz savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!!

Töltelék

  1. Beáztatjuk a kenyeret vízbe.
  2. A hagymát megpirítjuk zsírban, majd levesszük a tűzről. A kinyomkodott kenyeret rátesszük a hagymára. A fokhagymát beletörjük, hozzáütjük a tojást. A fűszerekkel beízesítjük, és jól elkeverjük, megkóstoljuk.
  3. Pár percig összeforraljuk a tűzön.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 16.

Ajánló

A karaj nem fog kiszáradni a körbe tekert bacon szalonnától!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy jó hangulatú karácsonyi ebédet, azt szerintem mindenki kedveli. Hozzánk is mindig jön valaki, én meg szívesen készülődöm a vendégeknek!! :-))

Hozzávalók

Karaj készítése

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...