r
Nosalty Logó

Babuska bukta Torma konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Torma
Babuska bukta Torma konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 487 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2922 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 181 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 487 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6787.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1259 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    3403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    785 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    543 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 2922 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta langyos hozzávalóiból puha, sima, fényes tésztát dagasztunk (atejet kezdjük 1.5 decivel, majd lassan növeljük, ahogy a liszt felveszi), majd 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket: a hagymát, fokhagymát, kaprot apróra vágjuk, belekeverjük a túróba, hozzáadjuk a 2 kanál darát (ez a fajta túró sajnos elég híg), majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Ezután megformázzuk a tésztát: előszörkettévágjuk, majdmindkét tésztadarabot hosszú (kb. 55 cm), téglalap alakúra nyújtjuk (nyújtófát használtam). A rövidebb oldala csak kicsivellegyen hosszabb, mint a babuska-forma hossza. Mindkét kinyújtott lapot (kb. 3 mm vastagságúak) 3 felé vágjuk, tehát van 6 db jó tenyérnyitéglalapunk.
  4. Mindegyik lapra teszünk egyevőkanálnyi tölteléket, feltekerjük a tésztát, a végeket és azoldalakat szorosan összecsipkedjük, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben,majd a vastagon kivajazott formába nyomkodjuk őket. Elég, ha félig van a forma, de ha magasabb, az sem baj (az enyémek sem lettek teljesen egyformák:). Itt a minta miatt én a csipkedett oldalttettem felülre, de ha sima tepsiben sütjük a buktákat, akkor a csipkedett rész alul legyen, és a bukták között hagyjunk helyet, mert sütéskor bizony megnőnek!
  5. 30 percet pihentetjük; ezalatt felmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  6. Pihentetés után lepermetezzük a buktákat vízzel, majd kb. 30 perc alattszép aranybarnára sütjük őket. Sütőrácson hűtjük,langyosan már tálalhatjuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2158
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 07.

Ajánló

Édes-túrós variációnál követhetjük a foszlós vaníliás kalács receptemet, ekkor a túrós tölteléket vaníliás cukorral, cukorral, reszelt citromhéjjal, esetleg mazsolával ízesítjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fel kellett avatnom az újonnan vásárolt babuska sütőformámat! A foszlós vaníliás kalács receptemet alakítottam sósra; a tésztát 1 dl kefirrel lágyítottam, és kapros túróval töltöttem. Foszlós, selymes belsőt kaptam, kissé ropogós külsővel. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...