Babragus nokedli
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 3% Zsír
babragu
-
4g olívaolaj35 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17g burgonya10 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
2 kcal
-
4 kcal
-
50g fejtett bab167 kcal
-
17g száraz vörösbor14 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
83g víz0 kcal
nokedli
-
18g tojás23 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
433
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 3% Zsír
babragu
-
24g olívaolaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
10 kcal
-
26 kcal
-
300g fejtett bab999 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
500g víz0 kcal
nokedli
-
110g tojás138 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
2593
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 3% Zsír
babragu
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.7g burgonya3 kcal
-
3.8g sárgarépa1 kcal
-
3.8g halványító zeller0 kcal
-
1.5g sűrített paradicsom1 kcal
-
14.1g fejtett bab47 kcal
-
4.7g száraz vörösbor4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
14.1g alaplé1 kcal
-
23.5g víz0 kcal
nokedli
-
5.2g tojás7 kcal
-
11.8g finomliszt43 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.1g víz0 kcal
Összesen
122
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 780.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 193.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 414 micro
-
β-karotin 1075 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1534 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
433
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.3 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4681.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 945 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 703 mg
-
Foszfor 1503 mg
-
Nátrium 1310 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 411.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 1162.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 795 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1348 micro
-
Kolin: 547 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 2485 micro
-
β-karotin 6451 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 9205 micro
-
Lut-zea 1001 micro
Összesen
2593
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 117 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 433 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
122
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
babragu
-
3 ek olívaolaj
-
1 db vöröshagyma
-
1 tk bazsalikom
-
1 tk oregánó
-
1 tk kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db burgonya
-
1 db sárgarépa
-
2 közepes szár halványító zeller
-
2 ek sűrített paradicsom
-
1 dl száraz vörösbor
-
2 db babérlevél
-
3 dl alaplé
-
5 dl víz
nokedli
-
2 db tojás
-
250 g finomliszt
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
babragu
- Egy nagy serpenyőben az olajon üvegesre pároljuk a hagymát a fűszerekkel, sózzuk-borsozzuk, majd átpirítjuk a felkockázott burgonyát, sárgarépát és szárzellert.
- Hozzáadjuk a paradicsompürét, átpirítjuk a zöldségekkel, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett, beáztatott tarkababot. Hozzáadjuk a vörösbort, az alaplevet, a vizet és a babérlevelet. Átforgatjuk az egészet.
- Lefedve, közepes lángon, gyakran megkeverve főzzük kb. 90 percet, amíg megpuhul a bab is. Ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot. Kóstolgassuk is közben, hiszen ekkor még könnyen tudjuk pluszban fűszerezni vagy sózni.
nokedli
- Egy tálban kikeverjük a hozzávalókból a nokedlitésztát.
- A babos ragúra rátöltünk kb. 2,5-3 deci forró vizet (érdemes közvetlenül a vízforralóból), majd a nokedlit egyenesen a babos raguba szaggatjuk bele, és gyorsan el is keverjük.
- 5-10 perc alatt készre főzzük a nokedlit a babraguban, ami közben felveszi a forró vizet, a tészta keményítője pedig szaftosra besűríti a ragut.
- Azon melegében tálaljuk, a tetejét ízlés szerint szórjuk meg aprított zöldfűszerrel, locsoljunk rá olívaolajat, vagy kanalazzunk rá kevés tejfölt.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 21
- 7 napos nézettség: 200
- Össznézettség: 15788
- Feltöltés dátuma: 2024. január 18.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tejmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Ez a csodálatos babos nokedli rendkívül laktató, kevés macerát igényel, ráadásul mosogatni is alig kell utána! Az olasz babos tészták (pasta e fave) ihlette egytálétel a bab mellett a répa-burgonya-zeller hármasától lesz ízes, amikor pedig már minden puhára főtt, akkor a nokedlit közvetlenül a raguba szaggatjuk bele, ami így extrán szaftos lesz a tésztából távozó keményítőnek köszönhetően. A babot természetesen előtte éjszaka áztassuk be: mi most tarkababból készítettük, de bármilyen fejtett szárazbabból működik.