r
Nosalty Logó

Babos sertéstokány

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Babos sertéstokány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1112 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5557 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1844.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 1112 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    306.9 g

Zsír

  • Összesen
    269.6 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9220.9 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    2485 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    1452 mg
  • Foszfor
    3937 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

VÍZ

  • Összesen
    1042 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    575 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2581 micro
  • Kolin:
    1006 mg
  • Retinol - A vitamin:
    621 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2221 micro
  • β-crypt
    502 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1546 micro
Összesen 5557 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított babot enyhén sós vízben, kevés ételízesítővel puhára főzzük. A főzővíz mindig csak egy ujjnyira lepje el.
  2. Zsíron vagy olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a sertéslapockát. Beletesszük a fokhagymát, majorannát, pirospaprikát. A borssal, sóval ízesítjük.
  3. A húst is úgy puhítjuk meg, hogy egy ujjnyi szaft mindig ellepje.
  4. Ha kész, tűzálló edénybe egy réteg babot terítünk, a lé éppen ellepje.
  5. Meghintjük kukoricaliszttel.
  6. Erre egy réteg húst teszünk a levével - ez a húsnak a fele.
  7. A tejfölt a tejjel csomó mentesre keverjük, megöntözzük a hús tetejét.
  8. Majd ismét bab, kukoricaliszt, hús, tejföl majd bab, végül kukoricaliszt. Végül annyi lé legyen ismét rajta, hogy egy ujjnyira ellepje.
  9. Előmelegített sütőbe tolva, megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 417
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 56885
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 04.

Ajánló

Valami szénsavas italt vagy üdítőt ajánlok hozzá, mert elég nehéz , laktató étel! Mivel nehéz étel, igyekszem az ilyen ételeknél kevés zsiradékot használni, persze ezt mindenki maga érzi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babos sertéstokány
Olaszné Anci 191 recept

Egész évben félreteszem a napilapot, hogy legyen mivel begyújtani télen. Egy ilyen alkalommal találtam rá, arra az újság darabra, amely ennek a receptnek a leírását tartalmazta. Eszembe jutott egy kedves volt kolléganőm, aki roma volt, és olyan finom töltött káposztát tudott főzni tyúkkal, amilyet csak ő tudott abban a sajátos ízvilágban elkészíteni. Főzettük is vele párszor! Gondoltam, ez sem lehet rossz, kipróbáltam, és nem bántam meg. Azt, hogy ez az étel mennyire eredeti, nem tudom, de nagyon finom volt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...