Babos sertéstokány
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 15% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
120g fejtett bab400 kcal
-
160g sertéslapocka378 kcal
-
20g vöröshagyma7 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g kukoricaliszt73 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
40g tej22 kcal
-
3g sertészsír27 kcal
Összesen
1112
kcal
- 15% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
600g fejtett bab1998 kcal
-
800g sertéslapocka1888 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g kukoricaliszt363 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
200g tej112 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Összesen
5557
kcal
- 15% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
25.7g fejtett bab86 kcal
-
34.3g sertéslapocka81 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.3g kukoricaliszt16 kcal
-
21.4g tejföl42 kcal
-
8.6g tej5 kcal
-
0.6g sertészsír6 kcal
Összesen
240
kcal
- 15% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.4 g
Zsír
-
Összesen 53.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1844.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 497 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 787 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 208.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 516 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 444 micro
-
β-crypt 100 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 309 micro
Összesen
1112
kcal
- 15% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 306.9 g
Zsír
-
Összesen 269.6 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 877 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9220.9 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 312 mg
-
Kálcium 2485 mg
-
Vas 82 mg
-
Magnézium 1452 mg
-
Foszfor 3937 mg
-
Nátrium 886 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 484.9 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 102 mg
VÍZ
-
Összesen 1042 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 833 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 575 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2581 micro
-
Kolin: 1006 mg
-
Retinol - A vitamin: 621 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 2221 micro
-
β-crypt 502 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1546 micro
Összesen
5557
kcal
- 15% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg fejtett bab
-
1 teáskanál majoranna
-
2 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 dkg kukoricaliszt
-
500 g tejföl
-
2 dl tej
Elkészítés
- A megtisztított babot enyhén sós vízben, kevés ételízesítővel puhára főzzük. A főzővíz mindig csak egy ujjnyira lepje el.
- Zsíron vagy olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a sertéslapockát. Beletesszük a fokhagymát, majorannát, pirospaprikát. A borssal, sóval ízesítjük.
- A húst is úgy puhítjuk meg, hogy egy ujjnyi szaft mindig ellepje.
- Ha kész, tűzálló edénybe egy réteg babot terítünk, a lé éppen ellepje.
- Meghintjük kukoricaliszttel.
- Erre egy réteg húst teszünk a levével - ez a húsnak a fele.
- A tejfölt a tejjel csomó mentesre keverjük, megöntözzük a hús tetejét.
- Majd ismét bab, kukoricaliszt, hús, tejföl majd bab, végül kukoricaliszt. Végül annyi lé legyen ismét rajta, hogy egy ujjnyira ellepje.
- Előmelegített sütőbe tolva, megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 417
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 56778
- Feltöltés dátuma: 2011. december 04.
Ajánló
Valami szénsavas italt vagy üdítőt ajánlok hozzá, mert elég nehéz , laktató étel! Mivel nehéz étel, igyekszem az ilyen ételeknél kevés zsiradékot használni, persze ezt mindenki maga érzi.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Egész évben félreteszem a napilapot, hogy legyen mivel begyújtani télen. Egy ilyen alkalommal találtam rá, arra az újság darabra, amely ennek a receptnek a leírását tartalmazta. Eszembe jutott egy kedves volt kolléganőm, aki roma volt, és olyan finom töltött káposztát tudott főzni tyúkkal, amilyet csak ő tudott abban a sajátos ízvilágban elkészíteni. Főzettük is vele párszor! Gondoltam, ez sem lehet rossz, kipróbáltam, és nem bántam meg. Azt, hogy ez az étel mennyire eredeti, nem tudom, de nagyon finom volt!