r
Nosalty Logó

Babos sertéstokány

4,0

1 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Babos sertéstokány
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1112
Kalória
61.4g
Fehérje
97g
Szénhidrátok
53.9g
Zsír
208.4g
Víz
175.5g
Koleszterin
20.4g
Rost
8.8g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1112 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5557 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1844.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    208.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 1112 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    306.9 g

Zsír

  • Összesen
    269.6 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9220.9 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    2485 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    1452 mg
  • Foszfor
    3937 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

Víz

  • Összesen
    1042 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    575 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2581 micro
  • Kolin:
    1006 mg
  • Retinol - A vitamin:
    621 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2221 micro
  • β-crypt
    502 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1546 micro
Összesen 5557 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított babot enyhén sós vízben, kevés ételízesítővel puhára főzzük. A főzővíz mindig csak egy ujjnyira lepje el.
  2. Zsíron vagy olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a sertéslapockát. Beletesszük a fokhagymát, majorannát, pirospaprikát. A borssal, sóval ízesítjük.
  3. A húst is úgy puhítjuk meg, hogy egy ujjnyi szaft mindig ellepje.
  4. Ha kész, tűzálló edénybe egy réteg babot terítünk, a lé éppen ellepje.
  5. Meghintjük kukoricaliszttel.
  6. Erre egy réteg húst teszünk a levével - ez a húsnak a fele.
  7. A tejfölt a tejjel csomó mentesre keverjük, megöntözzük a hús tetejét.
  8. Majd ismét bab, kukoricaliszt, hús, tejföl majd bab, végül kukoricaliszt. Végül annyi lé legyen ismét rajta, hogy egy ujjnyira ellepje.
  9. Előmelegített sütőbe tolva, megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25

Egész évben félreteszem a napilapot, hogy legyen mivel begyújtani télen. Egy ilyen alkalommal találtam rá, arra az újság darabra, amely ennek a receptnek a leírását tartalmazta. Eszembe jutott egy kedves volt kolléganőm, aki roma volt, és olyan finom töltött káposztát tudott főzni tyúkkal, amilyet csak ő tudott abban a sajátos ízvilágban elkészíteni. Főzettük is vele párszor! Gondoltam, ez sem lehet rossz, kipróbáltam, és nem bántam meg. Azt, hogy ez az étel mennyire eredeti, nem tudom, de nagyon finom volt!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

2 házi módszer, ami megmenti a hervadó vágott tulipánt

A tavasz érkeztével a nap is kisütött, egyre melegebb napokra virradunk, ami kéz a kézben jár a színes, illatos virágok sokaságával. A tulipánok különösen népszerűek, ha otthonunk díszítéséről van szó. Egy a baj velük: vágott virágként nagyon gyorsan kókadásnak indulnak.

Top Receptek

Pihe-puha túrós süti

Ezt a sütit nagynéném sütötte mindig esküvőkre, búcsúkra. Amióta bevettem a "repertoáromba" sok dicséretet begyűjtöttem vele, mert tényleg pihe-puha, kellemesen citromos ízű, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!