r
Nosalty Logó

Bableves Salamon Csillától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Bableves Salamon Csillától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 654 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2618 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1591.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2963 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 654 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110 g

Zsír

  • Összesen
    126.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6366.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1088 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    663 mg
  • Foszfor
    1451 mg
  • Nátrium
    3060 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    2313.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1439 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1136 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11851 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 2618 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este beáztatjuk a babot.
  2. Másnap leszűrjük, és feltesszük főzni. Felengedjük vízzel, sózzuk-borsozzuk, beletesszük a fokhagymát, babérlevelet, és ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, felkockázott vöröshagymát és a feldarabolt burgonyát.
  4. Amikor félig megfőtta bab és a burgonya, hozzáadjuk a felkarikázott sárga és fehérrépát és a feldarabolt zellergumót.
  5. És mikorminden megpuhult, belekeverjük a liszttel elkevert tejfölt.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2549
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bableves Salamon Csillától
Salamon Csilla 1203 recept

Nagyon finom, tartalmas leves. Puha babbal is el lehet készíteni, csak akkor nem kell előző este beáztatni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...