r
Nosalty Logó

Bableves füstölt kolbásszal (Bableves 7.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
modosa
Bableves füstölt kolbásszal (Bableves 7.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1885.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    1255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    931 micro
  • β-karotin
    2519 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.2 g

Zsír

  • Összesen
    150.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15083.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1620 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    1148 mg
  • Foszfor
    2091 mg
  • Nátrium
    10042 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

VÍZ

  • Összesen
    2835.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2014 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    910 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2261 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    7444 micro
  • β-karotin
    20149 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3344 micro
Összesen 3745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk a babot egy éjszakára hideg vízbe. (Ha erre nincs idő, az sem gond, de akkor a főzési idő lényegesen meghosszabbodik.)
  2. Tegyük föl a babot, a vöröshagymát, a zeller zöldjét és a zöldpaprikát 2 l hideg vízbe, fedő alatt főni (kb. másfél óra, ha éjszakára beáztattuk, plusz 1 óra, ha nem).
  3. Mossuk, pucoljuk és daraboljuk fel a zöldségeket.
  4. Készítsünk rántást: az olajon kisütjük a füstölt szalonna zsírját, utána eltávolítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a lisztet és halvány rózsaszínre pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikakrémet és egy gerezd zúzott fokhagymát, majd további fél percig pirítjuk.
  5. Amikor a bab teljesen megpuhult, eltávolítjuk a főzővízből a hagymát, a paprikát és a zellerszárat, pótoljuk az elpárolgott vizet, hozzáadjuk a zöldségeket, a húsleveskockákat és puhára főzzük (kb 20 perc).
  6. Először egy kevés hideg vízzel, aztán ugyanannyi forró levessel plusz 1 evőkanál tejföllel elhabarjuk a rántást, és a leveshez adjuk.
  7. Felkarikázzuk a kolbászt, a leveshez adjuk, egyet rottyantunk rajta és kész.
  8. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  9. Lehúzzuk a fazekat a tűzről és a leveshez adjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  • Receptkönyvben: 311
  • Tegnapi nézettség: 67
  • 7 napos nézettség: 529
  • Össznézettség: 218678
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 29.

Ajánló

Kiváló vasárnapi ebéd, én ezúttal belga waffelt (goffrit) készítettem második fogásként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept a téli napok tartalmas csülkös bablevesének könnyű alternatívája, a szalonna és a kolbász elhagyásával vegetariánusok is fogyaszthatják, ez esetben - a kolbász füstölt ízét pótlandó - tálaláskor szórjunk a tetejére reszelt füstölt sajtot. Még annyi, hogy alapvetően mindenféle leveskocka ellenes vagyok, soha, semmihez nem használok, a fagyasztóban garantáltan mindig van pár liter alaplé. Ez az egyetlen leves, amit valami rejtélyes oknál fogva így szeretek. Állok elébe a köveknek...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...