r
Nosalty Logó

Babkrémleves sajtosan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Babkrémleves sajtosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2408.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    1575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 369 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9635.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1437 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    6301 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1527.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1591 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    442 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    952 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12869 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2280 micro
Összesen 1475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle hagymát megfonnyasztjuk egy kis olajon.
  2. Hozzáadjuk -a bab kivételével- a felkockázott zöldségeket, és néhány percig pirítjuk.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fűszerezzük.
  4. Amikor felforr a leves, beletesszük a babot is, és alacsony hőfokon főzzük tovább kb. 15-20 percig.
  5. Ha megpuhultak a zöldségek, botmixerrel pürésítjük a levest (előtte ne felejtsük el a babérleveleket kivenni).
  6. Végül beleszórjuk a reszelt sajtot a még forró levesbe, és elkavarjuk, hogy teljesen beleolvadjon.
  7. A maradék reszelt sajttal megszórva, melegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2475
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy kezdődött, hogy találtam itthon egy babkonzervet, aminek lassan lejárt a szavatossága... Épp azon gondolkodtam, hogy milyen levest csináljak ebédre... Imádjuk a krémleveseket... Imádjuk a zöldségeket... Így született ez a leves, aminek nagy sikere lett nálunk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...