r
Nosalty Logó

Babgulyás minden jóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Babgulyás minden jóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészületek

Levesfőzés

Tálalás

Összesen 536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészületek

Levesfőzés

Tálalás

Összesen 4292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészületek

Levesfőzés

Tálalás

Összesen 72 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1904 micro
  • β-karotin
    4932 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    360.5 g

Zsír

  • Összesen
    115.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9452.5 g
  • Cink
    93 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    1915 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    1381 mg
  • Foszfor
    4360 mg
  • Nátrium
    1349 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    113 mg

VÍZ

  • Összesen
    4710.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3926 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    295 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    953 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2411 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    15235 micro
  • β-karotin
    39459 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    9267 micro
  • Lut-zea
    4348 micro
Összesen 4292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    668 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    157 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Előkészületek

Levesfőzés

Tálalás

Elkészítés

Előkészületek

  1. A babot áztassuk be előző este egy nagy tál vízben, reggel töltsük újra, és átforgatás után hagyjuk addig benne, ameddig rá nem kerül a sor a főzésnél.
  2. A marhahúst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, majd tetszőleges kockákra vágjuk (én a kisebbeket szeretem).
  3. A zöldségeket megmossuk. A szalonnát, hagymát és a paprikát apróra kockázzuk, a paradicsomot is kisebb darabokba vágjuk. A fokhagymát szétnyomjuk, és nagyon apróra vágjuk.
  4. A leveszöldségeket és a burgonyát tisztítjuk, a húshoz megfelelő, még harapható darabokba szeljük. Hideg vízben félretesszük.

Levesfőzés

  1. Egy nagy lábasban a szalonnát addig hevítjük, hogy a zsírja teljesen kisüljön.
  2. Erre dobjuk rá a fokhagymát, majd egy perc múlva a hagymát, és közepes lángon üvegesre pároljuk.
  3. Az edényt félrehúzva fűszerezünk: jöhet a fűszerpaprika, kömény, babérlevél, só, bors és egy nagy keverés.
  4. A tűzre visszatéve rászórjuk a paprikakockákat, és pár percig puhítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és tovább pároljuk, hogy egy szuper tömör alapot kapjunk.
  5. Ebbe kerül a felkockázott hús, amit átkeverünk, párolunk, ameddig kicsit kifehéredik, majd bőven, hogy ellepje, felöntjük vízzel, és lassú bugyogással főzzük puhulásig.
  6. Menet közben, ha már félig puha a hús, beleszórjuk a leöblített babot és a hússal együtt puhára főzzük őket.
  7. Ekkor egymás után, időeltolással a zöldségek jönnek: először a sárgarépa, utána a fehérrépa és a zeller, majd a végén a burgonya. Én csak a sima gulyásba teszek csipetkét, de aki szereti a babgulyásba is, itt tegye bele.
  8. A vizet pótoljuk, hogy bőven ellepje a hozzávalókat. Ellenőrizzük a fűszerezést, majd főzzük roppanósan puhára a zöldségeket.

Tálalás

  1. Frissen aprítsuk a petrezselymet, és minden kiszedett tányér levest szórjunk meg vele. Friss, illatos házi fehér kenyér jár mellé. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 31285
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 25.

Ajánló

Nagy családi összetartásokra, vasárnapi ebédnek egy jó palacsinta elé nagyszerű fogás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babos magyaros fogásként ezt a tartalmas levest főztük Terence Hillnek a Nosaltynál tett látogatása alkalmából.

Hozzávalók

Előkészületek

Levesfőzés

Tálalás

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...