r
Nosalty Logó

Babgulyás marhalábszárból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
helena26
Babgulyás marhalábszárból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 699 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2798 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1427.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 699 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5710.2 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1092 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    823 mg
  • Foszfor
    2870 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    1572.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1375 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    2416 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1635 micro
Összesen 2798 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha szárított babból készítjük a legjobb este beáztatni, és másnap megfőzni külön fazékban.
  2. A vöröshagymát kockára vágjuk, és kevés sóval olajon megfonnyasztjuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és 3 ek vizet adunk hozzá. Letakarva pár percig pároljuk, amíg a víz el nem párolog, majd zsírjára nem sül.
  3. Ezután hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott húst. Sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a kockára vágott paradicsomot és a paprikát. Felöntjük vízzel és félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a felvágott burgonyát, a babot, és készre főzzük. A vizet szükség szerint pótoljuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16060
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Ajánló

Füstölt kolbászt, szalonnát is tehetünk bele, de nagyon finom csülökkel is! Mi tarkababbal imádjuk, de most fehér babbal készült. Időt spóroltam a konzervvel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Családom egyik kedvenc étele, már jó ideje nem főztem, így ma ez lett az ebéd. Tarkababbal szeretjük, de ma idő miatt fehér babkonzervből készült. Így is nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...