r
Nosalty Logó

Babgulyás bográcsban Annalilcsitől

NS
Babgulyás bográcsban Annalilcsitől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

499
Kalória
56.5g
Fehérje
30.9g
Szénhidrát
15.9g
Zsír
540.8g
Víz
122g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 5003 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2405.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    1485 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    540.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    747 micro
  • β-karotin
    1979 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 499 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    565 g

Zsír

  • Összesen
    158.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24051.4 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    693 mg
  • Kálcium
    1277 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    1272 mg
  • Foszfor
    5762 mg
  • Nátrium
    14851 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    309.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

Víz

  • Összesen
    5408.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1981 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    87 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    136 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1578 micro
  • Kolin:
    2015 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7474 micro
  • β-karotin
    19794 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2081 micro
Összesen 5003 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 70 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat apróra vágjuk, és megdinszteljük egy kis olajon.
  2. Ezután mehet bele a hús, melyet fehéredésig pirítunk. Közben fokozatosan mehet bele az összes zöldség is. Ezután a fűszerpaprika, só, bors.
  3. Felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a babérlevelet, szegfűborsot, gulyáskrémet. Úgy kb. 1 óra elteltével az előtte beáztatott babot is hozzáadjuk, meg a füstölt húst is. Felöntjük még vízzel, ha szükséges. Ezután még egy jó órát főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 180 p

Nyári kerti partik elengedhetetlen eledele. Kicsik-nagyok mind szeretik! :-D A víz mennyisége csak tájékoztató jellegű. A gyakorlatban lehet, hogy több kell. Ki, hogy szereti, sűrűn vagy lédúsan.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...