r
Nosalty Logó

Babéros csirkemájleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Indigo
Babéros csirkemájleves
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

316
Kalória
15.3g
Fehérje
16.8g
Szénhidrátok
21.6g
Zsír
562.5g
Víz
267.3g
Koleszterin
2.8g
Rost
5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1268 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1581.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    562.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2162 micro
  • α-karotin
    626 micro
  • β-karotin
    1544 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 316 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1069 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6325.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    4233 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    2250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9273 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1635 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8649 micro
  • α-karotin
    2503 micro
  • β-karotin
    6174 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    101 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 1268 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 51 kcal

Elkészítés

  1. A gyökeret és a répát megtisztítjuk és vékonyka csíkokra vágjuk.
  2. Feltesszük főni kb. 8dl vízben a zöldségeket, a gombát, beltesszük a leveskockákat és a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Forrás után 10 percig főzzük.
  3. Közben a csirkemájat csíkokra vágjuk. A tejfölt a keményítővel simára keverjük, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, majd beleöntjük a forrásban lévő levesbe.
  4. Ezután azonnal beletesszük a csirkemájcsíkokat is és folyamatosan kevergetve, kis lángon még 10 percig forraljuk.
  5. Végül beleszórjuk a megmosott és finomra aprított kaprot, csipetnyi sóval és néhány csepp édesítővel, citromlével ízesítjük, de már nem forraljuk. A tűzről lehúzva, fedő alatt hagyjuk állni néhány percig. Tálalás előtt petrezselyemmel megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Eredetileg Frank Júlia receptje (cukros változatban). Amikor rátaláltam erre a receptre, félve főztem meg először, nem tudtam mi lesz belőle, idegen volt nekem a máj a levesben. De rögtön olyan kedvenc lett a családban, hogy a lányom minden ünnepre, még a szülinapjára is évekig ezt kérte főzni :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!