- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
67g hal38 kcal
-
50g tigrisrák36 kcal
-
33g kagyló17 kcal
-
3 kcal
-
15g gyömbér12 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
2g szezámolaj15 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2 kcal
-
7g sárgarépa2 kcal
-
5g limelé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g pak-choi11 kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
400g hal230 kcal
-
300g tigrisrák213 kcal
-
200g kagyló103 kcal
-
50g mungóbabcsíra15 kcal
-
90g gyömbér72 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
10g szezámolaj88 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
10 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
28g limelé7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
600g pak-choi69 kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
20.5g hal12 kcal
-
15.4g tigrisrák11 kcal
-
10.2g kagyló5 kcal
-
2.6g mungóbabcsíra1 kcal
-
4.6g gyömbér4 kcal
-
5.1g paradicsom1 kcal
-
0.5g szezámolaj5 kcal
-
1g szójaszósz1 kcal
-
1.4g salottahagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.1g halványító zeller1 kcal
-
2g sárgarépa1 kcal
-
1.4g limelé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30.7g pak-choi4 kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.9 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1162.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 622 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 234.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 225 micro
-
β-karotin 2960 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 105 micro
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.3 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 532 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6976 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 248 mg
-
Kálcium 870 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 1736 mg
-
Nátrium 3732 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1408.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1753 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 288 mg
-
D vitamin: 304 micro
-
K vitamin: 296 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 617 micro
-
Kolin: 517 mg
-
Retinol - A vitamin: 220 micro
-
α-karotin 1347 micro
-
β-karotin 17759 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 630 micro
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 69 micro
-
β-karotin 910 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 132 micro
-
Lut-zea 32 micro
Hozzávalók
-
30 dkg tigrisrák
-
20 dkg kagyló
-
50 g mungóbabcsíra
-
15 cm gyömbér
-
1 közepes db paradicsom
-
1 ek szezámolaj
-
2 ek szójaszósz
-
1 közepes db salottahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 közepes szár halványító zeller
-
1 kis db sárgarépa
-
1 lime-ból nyert limelé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagyobb fazékba belehelyezzük a hal fejét és gerincét, majd felöntjük vízzel. Hozzáadunk 1 gerezd fokhagymát, a salottahagymát, a répát és a zellerszárat, valamint egy tojás nagyságnyi friss gyömbérgyökeret. Kevés sót szórunk bele és egész borsot adunk hozzá. 1 órán keresztül főzzük. Amikor megfőtt félrevesszük.
- Ekkor wokban egy evőkanál szezámolajat felhevítünk, és amikor jó forró, beledobjuk a felkockázott halat, a megpucolt rákokat és a karikákra vágott kalamárt (vagy kagylót). Hirtelen 1 perc alatt összesütjük és rászórjuk a babcsírát. További 1 percet sütjük.
- Ekkor felöntjük a leszűrt hallével (amit előzőleg már 1 órán keresztül főztünk). Adunk hozzá 2 evőkanál szójaszószt, és beletörünk egy gerezd fokhagymát. A paradicsomot vékony cikkekre vágjuk, és szintén a levesbe tesszük. Közben a pak choi-t (kínai kel) felvágjuk hosszúkás darabokra és azt is beleszórjuk. Belenyomjuk a citrom levét, és hagyjuk felforrni a levest, nagyjából 3-4 perc alatt.
- Ha szeretjük a csípőset, akkor vághatunk a levesbe chilit. Errefelé csípős szószt szoktak felajánlani: külön kis tálkában összekevernek kis szezámmagolajat szójaszósszal és chilivel.
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 5617
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Igazi közép-európaiként nagyon szeretem a leveseket. Szingapúrban a Hawker center-ekben is levesekre vadásztam, de sajnos arra már rájöttem, hogy az ázsiaiak nem valami leveses nemzet. Főképp dumpling soup és ramen a két legkedveltebb levesük, amit az utcai étkezőkben lehet venni. Viszont ha alaposabban átfürkésszük a kínálatot, azért rá lehet bukkanni erre a nagyon ínyenc hallevesre (seafood soup) is. Ez a halleves egy cseppet sem hasonlít a magyaros halászléhez. Teljesen más ízvilága van. Elhatároztam, hogy első alkalommal, amikor friss halat veszek a piacon, készítek egy ilyen ázsiai hallevest, mert igazán különleges, és nagyon finom. A receptet egy helybéli nénikétől kaptam, aki a piacon zöldséget árul, és örömmel osztotta meg velem a levessel kapcsolatos tudnivalókat.