r
Nosalty Logó

Ázsiai halleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Ázsiai halleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 878 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1162.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    225 micro
  • β-karotin
    2960 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6976 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    870 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1736 mg
  • Nátrium
    3732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1408.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1753 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    304 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    1347 micro
  • β-karotin
    17759 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 878 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    132 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb fazékba belehelyezzük a hal fejét és gerincét, majd felöntjük vízzel. Hozzáadunk 1 gerezd fokhagymát, a salottahagymát, a répát és a zellerszárat, valamint egy tojás nagyságnyi friss gyömbérgyökeret. Kevés sót szórunk bele és egész borsot adunk hozzá. 1 órán keresztül főzzük. Amikor megfőtt félrevesszük.
  2. Ekkor wokban egy evőkanál szezámolajat felhevítünk, és amikor jó forró, beledobjuk a felkockázott halat, a megpucolt rákokat és a karikákra vágott kalamárt (vagy kagylót). Hirtelen 1 perc alatt összesütjük és rászórjuk a babcsírát. További 1 percet sütjük.
  3. Ekkor felöntjük a leszűrt hallével (amit előzőleg már 1 órán keresztül főztünk). Adunk hozzá 2 evőkanál szójaszószt, és beletörünk egy gerezd fokhagymát. A paradicsomot vékony cikkekre vágjuk, és szintén a levesbe tesszük. Közben a pak choi-t (kínai kel) felvágjuk hosszúkás darabokra és azt is beleszórjuk. Belenyomjuk a citrom levét, és hagyjuk felforrni a levest, nagyjából 3-4 perc alatt.
  4. Ha szeretjük a csípőset, akkor vághatunk a levesbe chilit. Errefelé csípős szószt szoktak felajánlani: külön kis tálkában összekevernek kis szezámmagolajat szójaszósszal és chilivel.
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 5617
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi közép-európaiként nagyon szeretem a leveseket. Szingapúrban a Hawker center-ekben is levesekre vadásztam, de sajnos arra már rájöttem, hogy az ázsiaiak nem valami leveses nemzet. Főképp dumpling soup és ramen a két legkedveltebb levesük, amit az utcai étkezőkben lehet venni. Viszont ha alaposabban átfürkésszük a kínálatot, azért rá lehet bukkanni erre a nagyon ínyenc hallevesre (seafood soup) is. Ez a halleves egy cseppet sem hasonlít a magyaros halászléhez. Teljesen más ízvilága van. Elhatároztam, hogy első alkalommal, amikor friss halat veszek a piacon, készítek egy ilyen ázsiai hallevest, mert igazán különleges, és nagyon finom. A receptet egy helybéli nénikétől kaptam, aki a piacon zöldséget árul, és örömmel osztotta meg velem a levessel kapcsolatos tudnivalókat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...