r
Nosalty Logó

Avokádós wasabis rák tésztával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Avokádós wasabis rák tésztával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

566
Kalória
28.5g
Fehérje
85g
Szénhidrátok
12.9g
Zsír
186.9g
Víz
126g
Koleszterin
8g
Rost
4.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1893.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 566 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5681.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    3300 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    560.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    962 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    925 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1767 micro
Összesen 1699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. A tészta főzővizét feltesszük forrni, mikor forr, akkor sózzuk. Tészta receptje
  2. Az újhagymát 5 cm-es darabokra vágjuk, majd keskeny csíkokra szeljük.
  3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beledobjuk a hagymát, a chiliszószt, fél lime-ot, a wasabit, majd a rákokat is. Sózzuk, borsozzuk, és addig sütjük nagy lángon, míg a rákok rózsaszínre váltanak.
  4. Az avokádót ketté vágjuk, magját eltávolítjuk, belsejét kikaparjuk egy tálba. Itt összetörjük villával, hozzáadva sót, borsot és fél lime levét.
  5. Míg a rákok sülnek, 2 perc alatt a friss tészta is megfő. Leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük.
  6. A tészta tetejére kanalazzuk az összetört avokádót, ráültetjük a wasabis rákokat, meghintjük chilipehelyjelés korianderlevéllel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 3 perc

Megvettem Nigella Lawson: Nigella expressz című első kötetét a második nyeremény kötetem mellé. Egy ott látott recept adta az ötletet ennek kitalálására. Természetesen befolyásoló tényező volt a hűtőm tartalma is. Kifejezetten ehhez a raguhoz készítettem el a tésztát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!