Avokádós tésztasaláta Nicki konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nicki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
Saláta
-
50g penne186 kcal
-
50g kígyóuborka7 kcal
-
63g avokádó75 kcal
-
28g koktélparadicsom5 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
Öntet
Összesen
445
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
Saláta
-
150g penne557 kcal
-
150g kígyóuborka22 kcal
-
190g avokádó225 kcal
-
85g koktélparadicsom15 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Öntet
Összesen
1335
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 124.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 181 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 729 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
445
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 78.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1277 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 443 mg
-
Nátrium 450 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 373.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 496 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 136 micro
-
β-karotin 544 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 2187 micro
-
Lut-zea 549 micro
Összesen
1335
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 313 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Saláta
- Forrásban lévő, sós vízbe öntsük a tésztát, és főzzük 10-12 percig. Majd szűrjük le, keverjük el olívaolajjal, és hagyjuk kihűlni.
- Az uborkát hosszában vágjuk félbe, és szeleteljük fel vékonyan. Az avokádót vágjuk ketté, magját vegyük ki, a héjából kanalazzuk ki az avokádót, és kockázzuk fel.
- A kihűlt tésztát, az uborkát, avokádót keverjük össze az öntettel, öntsük egy tálra. A tetejére tegyük a félbevágott koktélparadicsomot.
Öntet
- Az összes hozzávalót mérjük egy tálba, és keverjük össze.
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 728
- Feltöltés dátuma: 2020. május 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nicki
57 recept
Egy érett, krémes avokádóból finom és laktató saláta készíthető.