Avokádós-csirkés BLT szendvics házi majonézzel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
danigero
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
csirke
-
28g csirkemellfilé34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
18 kcal
avokádó
majonéz
-
5g tojássárgája16 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
szendvics
Összesen
966
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
csirke
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
71 kcal
avokádó
majonéz
-
20g tojássárgája64 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
szendvics
Összesen
3871
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
csirke
-
6.4g csirkemellfilé8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
avokádó
majonéz
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
9.7g napraforgó olaj86 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
szendvics
Összesen
223
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 84.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1226.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 699 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 274.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 734 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 560 micro
Összesen
966
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 84.8 g
Zsír
-
Összesen 338.1 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 150 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 85 g
-
Koleszterin 541 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4904.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 558 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 1130 mg
-
Nátrium 2796 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1098.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 707 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 83 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 169 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 452 micro
-
Kolin: 474 mg
-
Retinol - A vitamin: 442 micro
-
α-karotin 420 micro
-
β-karotin 2937 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 2238 micro
Összesen
3871
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 530 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
csirke
-
0.5 db csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet kakukkfű
-
1 ek napraforgó olaj
avokádó
majonéz
-
1 db tojássárgája
-
2 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
szendvics
-
12 szelet bacon
-
5 dkg vaj
-
2 nagy db paradicsom
Elkészítés
csirke
- Szeletekre vágjuk a csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kis kakukkfűvel.
- Kevés olajon és nagy lángon pár perc alatt aranybarnára pirítjuk a húst. Csináljuk két részletben, hogy a hús ne kezdjen el levet ereszteni, és ne főjön a serpenyőben, hanem piruljon.
- A szendvics összeállítása előtt vágjuk csak darabokra.
avokádó
- Az avokádót vagy egy mozsárban összetörjük, vagy egy tálban villával szétnyomkodjuk, sóval, citrommal ízesítjük.
- Ez legyen az utolsó, amit a szendvics összeállítása előtt megcsinálunk, mert gyorsan oxidálódik.
majonéz
- Egy keverőtálban habverővel elkeverjük a tojássárgáját a citrommal, mustárral és sóval.
- Az olajat először cseppenként, majd nagyon vékony sugárban adjuk folyamatos keverés mellett a tojáshoz. A vége felé lehet bátrabban is öntögetni az olajat, az elején kell csak nagyon apránként adagolni.
- Ha az elején mégis túl sok olajat öntünk a tojáshoz, és nem jön létre az emulzió, vagy létrejön, de menet közben mégis szétesik, lehet korrigálni. Elölről kell kezdeni úgy, hogy ismét egy tojássárgáját teszünk egy tálba, és az elrontott tojásos olajat kezdjük ismét cseppenként az új tojáshoz adagolni. Viszont ha így járunk, akkor akár duplázhatjuk az olaj mennyiségét is.
- Sózzuk, esetleg borsozzuk.
- Belereszelhetünk egy fél gerezd fokhagymát, vagy süthetünk héjában fokhagymát, és belekeverhetjük a krémesre sült gerezdeket is.
szendvics
- Közepes-kis lángon pirítsuk meg a baconszeleteket, majd tegyük őket konyhai papírtörlőre, hogy leitassuk a felesleges zsírt.
- A zsemléket vágjuk félbe, a vágott felüket vajazzuk meg, és egy zsiradékmentes serpenyőben a vágott felüket süssük aranybarnára.
- Alulra tegyünk egy nagy kanállal az avokádókrémből, arra halmozzuk rá a csirkét, majd tegyünk minden szendvicsbe 3-3 szelet pirított bacont.
- A szendvics tetejét kenjük meg majonézzel, tegyünk rá a megmosott leszárított salátalevelekből, arra jöhetnek a paradicsomkarikák. A paradicsomra őröljünk frissen egy kis borsot.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1980
- Feltöltés dátuma: 2017. február 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
danigero
5 recept
A BLT hagyományosan két szelet pirítós kenyér között bacon, saláta, paradicsom és majonéz. Ezt ütöttem fel egy kis pirított csirkével, avokádóval, és azzal, hogy nem a flakonból ment bele a majonéz. Elég jó lett. Mondjuk van benne bacon, szóval nehéz elrontani.