r
Nosalty Logó

Avokádós-csirkés BLT szendvics házi majonézzel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
danigero
Avokádós-csirkés BLT szendvics házi majonézzel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír

csirke

avokádó

majonéz

szendvics

Összesen 966 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír

csirke

avokádó

majonéz

szendvics

Összesen 3871 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír

csirke

avokádó

majonéz

szendvics

Összesen 223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    699 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 966 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    338.1 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4904.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    2796 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1098.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    707 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    83 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    420 micro
  • β-karotin
    2937 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    2238 micro
Összesen 3871 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    530 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

csirke

avokádó

majonéz

szendvics

Elkészítés

csirke

  1. Szeletekre vágjuk a csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kis kakukkfűvel.
  2. Kevés olajon és nagy lángon pár perc alatt aranybarnára pirítjuk a húst. Csináljuk két részletben, hogy a hús ne kezdjen el levet ereszteni, és ne főjön a serpenyőben, hanem piruljon.
  3. A szendvics összeállítása előtt vágjuk csak darabokra.

avokádó

  1. Az avokádót vagy egy mozsárban összetörjük, vagy egy tálban villával szétnyomkodjuk, sóval, citrommal ízesítjük.
  2. Ez legyen az utolsó, amit a szendvics összeállítása előtt megcsinálunk, mert gyorsan oxidálódik.

majonéz

  1. Egy keverőtálban habverővel elkeverjük a tojássárgáját a citrommal, mustárral és sóval.
  2. Az olajat először cseppenként, majd nagyon vékony sugárban adjuk folyamatos keverés mellett a tojáshoz. A vége felé lehet bátrabban is öntögetni az olajat, az elején kell csak nagyon apránként adagolni.
  3. Ha az elején mégis túl sok olajat öntünk a tojáshoz, és nem jön létre az emulzió, vagy létrejön, de menet közben mégis szétesik, lehet korrigálni. Elölről kell kezdeni úgy, hogy ismét egy tojássárgáját teszünk egy tálba, és az elrontott tojásos olajat kezdjük ismét cseppenként az új tojáshoz adagolni. Viszont ha így járunk, akkor akár duplázhatjuk az olaj mennyiségét is.
  4. Sózzuk, esetleg borsozzuk.
  5. Belereszelhetünk egy fél gerezd fokhagymát, vagy süthetünk héjában fokhagymát, és belekeverhetjük a krémesre sült gerezdeket is.

szendvics

  1. Közepes-kis lángon pirítsuk meg a baconszeleteket, majd tegyük őket konyhai papírtörlőre, hogy leitassuk a felesleges zsírt.
  2. A zsemléket vágjuk félbe, a vágott felüket vajazzuk meg, és egy zsiradékmentes serpenyőben a vágott felüket süssük aranybarnára.
  3. Alulra tegyünk egy nagy kanállal az avokádókrémből, arra halmozzuk rá a csirkét, majd tegyünk minden szendvicsbe 3-3 szelet pirított bacont.
  4. A szendvics tetejét kenjük meg majonézzel, tegyünk rá a megmosott leszárított salátalevelekből, arra jöhetnek a paradicsomkarikák. A paradicsomra őröljünk frissen egy kis borsot.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1980
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Avokádós-csirkés BLT szendvics házi majonézzel
danigero 5 recept

A BLT hagyományosan két szelet pirítós kenyér között bacon, saláta, paradicsom és majonéz. Ezt ütöttem fel egy kis pirított csirkével, avokádóval, és azzal, hogy nem a flakonból ment bele a majonéz. Elég jó lett. Mondjuk van benne bacon, szóval nehéz elrontani.

Hozzávalók

csirke

avokádó

majonéz

szendvics

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...