Avokádókrémes madárfészek
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A lapcsánka tésztához
-
200g burgonya116 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
73g tojás92 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
47 kcal
Az avokádókrémhez
-
63g avokádó75 kcal
-
40g főtt tojás62 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Összesen
891
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A lapcsánka tésztához
-
600g burgonya347 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Az avokádókrémhez
-
190g avokádó225 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
6g citromlé1 kcal
Összesen
2671
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A lapcsánka tésztához
-
38.6g burgonya22 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
14.2g tojás18 kcal
-
12.9g finomliszt47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
9 kcal
Az avokádókrémhez
-
12.2g avokádó14 kcal
-
7.7g főtt tojás12 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
Összesen
172
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 461 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 814.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 400 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 273.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 394 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 348 mg
-
Retinol - A vitamin: 386 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 620 micro
Összesen
891
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.6 g
Zsír
-
Összesen 151.4 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1383 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2442.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 332 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1200 mg
-
Nátrium 481 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 257.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 821.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1182 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 263 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 397 micro
-
Kolin: 1043 mg
-
Retinol - A vitamin: 1158 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1861 micro
Összesen
2671
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
A lapcsánka tésztához
-
6 db burgonya
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
4 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
Az avokádókrémhez
Elkészítés
A lapcsánka tésztához
- A lapcsánkatésztát készítjük el először. Aburgonyát meghámozzuk, és krumplireszelőn lereszeljük egy nagyobb tálba.
- A vöröshagymát megpucoljuk és azt is belereszeljük, fokhagymát is belepréselünk. A lisztet hozzáadjuk, és 4 db tojást ráütünk. Fűszerezzük sóval, borssal és őrölt köménnyel. Összekeverjük.
- Teflon serpenyőben kevés olajon kis fészkeket készítünk, középen lyukkal. Mindkét oldalukat megpirítjuk (kb. 5 perc).
- Az avokádókrémhez az avokádót kettévágjuk, és kiskanállal kikanalazzuk a belsejét. 1/3 citrom levét ráfacsarjuk.
- Egy tálba tesszük,a két meghámozott főtt tojást hozzáadjuk, beletörünk 2 gerezd fokhagymát, a 10 dkg vajat, és a fűszereket, sót, őrölt bazsalikomot, és az oregánót beletesszük. Kézi botmixerrel összemixeljük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2169
- Feltöltés dátuma: 2012. március 17.
Ajánló
Ajánlom este elkészíteni, majd másnap reggelire elfogyasztani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Lapcsánkát készítettem, és gondoltam, mivel itt a tavasz, milyen lenne egy "madárfészek" ebből a tésztából, avokádókrémmel megkoronázva. Itt ki lehet élni a sütésnél a kreativitást! A citrom leve az avokádóra azért kell, hogy ne változzon meg az a szép zöld színe csúnya barnára.