r
Nosalty Logó

Avokádókrémes madárfészek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Avokádókrémes madárfészek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lapcsánka tésztához

Az avokádókrémhez

Összesen 891 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lapcsánka tésztához

Az avokádókrémhez

Összesen 2671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lapcsánka tésztához

Az avokádókrémhez

Összesen 172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 891 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    151.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2442.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1200 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    263 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    1043 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1158 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1861 micro
Összesen 2671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A lapcsánka tésztához

Az avokádókrémhez

Elkészítés

A lapcsánka tésztához

  1. A lapcsánkatésztát készítjük el először. Aburgonyát meghámozzuk, és krumplireszelőn lereszeljük egy nagyobb tálba.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk és azt is belereszeljük, fokhagymát is belepréselünk. A lisztet hozzáadjuk, és 4 db tojást ráütünk. Fűszerezzük sóval, borssal és őrölt köménnyel. Összekeverjük.
  3. Teflon serpenyőben kevés olajon kis fészkeket készítünk, középen lyukkal. Mindkét oldalukat megpirítjuk (kb. 5 perc).
  4. Az avokádókrémhez az avokádót kettévágjuk, és kiskanállal kikanalazzuk a belsejét. 1/3 citrom levét ráfacsarjuk.
  5. Egy tálba tesszük,a két meghámozott főtt tojást hozzáadjuk, beletörünk 2 gerezd fokhagymát, a 10 dkg vajat, és a fűszereket, sót, őrölt bazsalikomot, és az oregánót beletesszük. Kézi botmixerrel összemixeljük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2172
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 17.

Ajánló

Ajánlom este elkészíteni, majd másnap reggelire elfogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lapcsánkát készítettem, és gondoltam, mivel itt a tavasz, milyen lenne egy "madárfészek" ebből a tésztából, avokádókrémmel megkoronázva. Itt ki lehet élni a sütésnél a kreativitást!  A citrom leve az avokádóra azért kell, hogy ne változzon meg az a szép zöld színe csúnya barnára.

Hozzávalók

A lapcsánka tésztához

Az avokádókrémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...