r
Nosalty Logó

Avokádókrémes édesburgonya

5,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Avokádókrémes édesburgonya
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

290
Kalória
9.4g
Fehérje
25g
Szénhidrátok
18.6g
Zsír
189.8g
Víz
30.8g
Koleszterin
8.1g
Rost
6.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 580 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    189.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    6084 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 290 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1264.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    379.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    12169 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    639 micro
Összesen 580 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    2028 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát megmossuk, hosszában kettévágjuk, a vágott felületüket olajjal megkenjük, majd a vágott felülettel lefelé egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
  2. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb. 40 percig sütjük.
  3. Közbe elkészítjük az avokádókrémet. Az avokádót kettévágjuk, a magot kiemeljük, a húsát egy kanállal kiszedjük, villával elnyomkodjuk, a citromlével elkeverjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomot négybe vágjuk, a magokat kivágjuk, a paradicsomhúst apróra vágjuk. A korianderleveleket letépkedjük, durvára vágjuk.
  4. A hagymát, a paradicsomot és a koriander felét az avokádóhoz keverjük. Sóval, borssal, chilipehellyel ízesítjük.
  5. Az édesburgonyát kivesszük a sütőből, a vágott felülettel felfelé fordítjuk, egy villával megszurkáljuk. Kevés sóval, borssal és a reszelt sajttal megszórjuk, és visszatoljuk a sütőbe további 5 percre.
  6. Kivesszük a sütőből, tányérra helyezzük, elosztjuk rajta az avokádókrémet, megszórjuk a maradék korianderrel és a gránátalma-magokkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ajánlom mindazoknak, akik az édesburgonyát és az avokádót szeretik.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!