Aszalt szilvás marhapecsenye
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
163g marha hátszín348 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5g rozmaring7 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
62 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
63g aszalt szilva150 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
125g marha alaplé0 kcal
Összesen
824
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
650g marha hátszín1391 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
300g félszáraz vörösbor246 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
250g aszalt szilva600 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
500g marha alaplé0 kcal
Összesen
3290
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
32.3g marha hátszín69 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
14.9g félszáraz vörösbor12 kcal
-
4.2g napraforgó olaj37 kcal
-
12.4g aszalt szilva30 kcal
-
9.9g főzőtejszín13 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
24.8g marha alaplé0 kcal
Összesen
163
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.7 g
Zsír
-
Összesen 50.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 765.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 391 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 235 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 257 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
824
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 142.6 g
Zsír
-
Összesen 203 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 577 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3060.7 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 565 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 1565 mg
-
Nátrium 465 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.3 g
-
Cukor 104 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 939.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 166 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 605 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 143 micro
-
β-karotin 1029 micro
-
β-crypt 233 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 371 micro
Összesen
3290
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
-
65 dkg marha hátszín
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
3 szál rozmaring
-
8 db borókabogyó
-
2 teáskanál mustár
-
3 dl félszáraz vörösbor
-
1 dl napraforgó olaj
-
25 dkg aszalt szilva
-
2 dl főzőtejszín
-
1 teáskanál fekete bors
-
0.5 l marha alaplé
Elkészítés
- A tejszín és az aszalt szilva kivételével a többi alapanyagól pácot készítünk, melybe 2-3 napra betesszük a húst érlelni a hűtőbe.
- Elkészítés előtt a húst kivesszük a pácból, és szárazra töröljük.
- Egy vastag falú lábasban 1-2 kanál olajat felhevítünk, és a hús minden oldalát hirtelen átsütjük, megpirítjuk.
- A megpirult húsra visszaöntjük a leszűrt páclevetés fél liter marha húsalaplét, és így 150 fokos sütőben hőlégkeverésen sütjük.
- Ha már puhul a hús, hozzáadjuk az aszalt szilvát. Ha elfogyna a leve, marhahúslevessel pótoljuk.
- Mikor omlósra sült a hús, felengedjük 2 dl tejszínnel, és összeforraljuk.
- Lehet rizs vagy burgonya körettel tálalni.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 3531
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Ült a mélyhűtőmben ez a darab husi, és csak arra várt, hogy valami nagyon finom étel készüljön belőle... És ez így lett!