r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás marhapecsenye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Aszalt szilvás marhapecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3290 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    235 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.6 g

Zsír

  • Összesen
    203 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3060.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1565 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.3 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    939.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    1029 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 3290 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

  1. A tejszín és az aszalt szilva kivételével a többi alapanyagól pácot készítünk, melybe 2-3 napra betesszük a húst érlelni a hűtőbe.
  2. Elkészítés előtt a húst kivesszük a pácból, és szárazra töröljük.
  3. Egy vastag falú lábasban 1-2 kanál olajat felhevítünk, és a hús minden oldalát hirtelen átsütjük, megpirítjuk.
  4. A megpirult húsra visszaöntjük a leszűrt páclevetés fél liter marha húsalaplét, és így 150 fokos sütőben hőlégkeverésen sütjük.
  5. Ha már puhul a hús, hozzáadjuk az aszalt szilvát. Ha elfogyna a leve, marhahúslevessel pótoljuk.
  6. Mikor omlósra sült a hús, felengedjük 2 dl tejszínnel, és összeforraljuk.
  7. Lehet rizs vagy burgonya körettel tálalni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3531
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvás marhapecsenye
Évi néni 1830 recept

Ült a mélyhűtőmben ez a darab husi, és csak arra várt, hogy valami nagyon finom étel készüljön belőle... És ez így lett!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...