Aszalt sárgabarackos-fahéjas muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
1040
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
450g finomliszt1638 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g teavaj1434 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
345g tejföl683 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
60g dió392 kcal
-
140g sárgabaracklekvár389 kcal
-
100g aszalt sárgabarack241 kcal
-
0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
Összesen
6242
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
25.2g finomliszt92 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.2g teavaj80 kcal
-
18.5g tojás23 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
19.3g tejföl38 kcal
-
4.8g napraforgó olaj42 kcal
-
3.4g dió22 kcal
-
7.8g sárgabaracklekvár22 kcal
-
5.6g aszalt sárgabarack13 kcal
-
0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
Összesen
349
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 66.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 291 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1115.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 259 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 106.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 423 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 386 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 432 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
1040
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 106.3 g
Zsír
-
Összesen 397.1 g
-
Telített zsírsav 168 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 76 g
-
Koleszterin 1744 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6691.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 265 mg
-
Kálcium 1656 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 310 mg
-
Foszfor 2870 mg
-
Nátrium 1556 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 581.7 g
-
Cukor 187 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 638 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2537 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 365 micro
-
Kolin: 1058 mg
-
Retinol - A vitamin: 2318 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2595 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1561 micro
Összesen
6242
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
349
kcal
Hozzávalók
-
1 csomag sütőpor
-
2 csipet só
-
6 db tojás
-
1 dl napraforgó olaj
-
140 g sárgabaracklekvár
-
4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés
- Egy tálba ütjük a tojásokat, és jól felverjük, közben a sót beletesszük, és azzal is keverjük.
- Beletesszük az olvasztott vajat, az olajat, a tejfölt, és ezzel is jól összekeverjük.
- Beletesszük a vaníliás cukrot, a cukrot, a sütőport, a darált diót, a lekvárt, az aszalt sárgabarackot felaprítva, a mézeskalács fűszert, és elkeverjük.
- A legvégén a lisztet tesszük bele, érzéssel, de ennyi igen csak kell bele, jó alaposan eldolgozzuk.
- Hagyjuk 20 percig pihenni, letakarva.
- A sütőt előmelegítjük, a formákat kivajazzuk.
- A formát 2/3-ad részig töltjük, és a sütő középső rácsán betolva, megsütjük.
- Kivesszük a sütőből, és hagyjuk a formában picit hűlni, hogy kivehessük a sütiket a formából.
- Újra a formát kivajazzuk, újra 2/3-ad részig töltjük, majd betesszük a sütőbe, de már nem kell annyi ideig sütni, mert bemelegedett a sütő, figyeljük, szép aranybarna a széle, megemelkedik, akkor kiszedhető. Így sütjük ki az összeset, és tálaljuk.
- Aki szereti, tálalás után, evéskor: fahéjas porcukorral megszórva, még ízletesebbé és finomabbá teheti, és eheti.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 18 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5330
- Feltöltés dátuma: 2011. május 20.
Ajánló
Tálaláskor adhatunk még hozzá finom házi sárgabaracklekvárt is, és ha aszalt szilvával készítjük el, akkor a lekvár is házi szilvalekvár legyen, párosan szép és ízletes:-).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Éva-Anyóca
350 recept
Nagyon szeretjük az aszalt sárgabarackot, a sárgabaracklekvárt is és a muffint is. Igaz, húsvét volt, és a mézeskalács íz, az inkább karácsonyi, de egész egyszerűen nagyon finom illatra és ízkombinációra vágytunk, és sikerült :-).