r
Nosalty Logó

Aszalt sárgabarackos-fahéjas muffin

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Aszalt sárgabarackos-fahéjas muffin
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1040
Kalória
17.7g
Fehérje
97g
Szénhidrátok
66.2g
Zsír
106.3g
Víz
290.7g
Koleszterin
4.2g
Rost
31.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1040 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 6242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    106.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1040 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    397.1 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    1744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6691.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1656 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2870 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.7 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    638 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    1058 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2595 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1561 micro
Összesen 6242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 349 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálba ütjük a tojásokat, és jól felverjük, közben a sót beletesszük, és azzal is keverjük.
  2. Beletesszük az olvasztott vajat, az olajat, a tejfölt, és ezzel is jól összekeverjük.
  3. Beletesszük a vaníliás cukrot, a cukrot, a sütőport, a darált diót, a lekvárt, az aszalt sárgabarackot felaprítva, a mézeskalács fűszert, és elkeverjük.
  4. A legvégén a lisztet tesszük bele, érzéssel, de ennyi igen csak kell bele, jó alaposan eldolgozzuk.
  5. Hagyjuk 20 percig pihenni, letakarva.
  6. A sütőt előmelegítjük, a formákat kivajazzuk.
  7. A formát 2/3-ad részig töltjük, és a sütő középső rácsán betolva, megsütjük.
  8. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk a formában picit hűlni, hogy kivehessük a sütiket a formából.
  9. Újra a formát kivajazzuk, újra 2/3-ad részig töltjük, majd betesszük a sütőbe, de már nem kell annyi ideig sütni, mert bemelegedett a sütő, figyeljük, szép aranybarna a széle, megemelkedik, akkor kiszedhető. Így sütjük ki az összeset, és tálaljuk.
  10. Aki szereti, tálalás után, evéskor: fahéjas porcukorral megszórva, még ízletesebbé és finomabbá teheti, és eheti.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon szeretjük az aszalt sárgabarackot, a sárgabaracklekvárt is és a muffint is. Igaz, húsvét volt, és a mézeskalács íz, az inkább karácsonyi, de egész egyszerűen nagyon finom illatra és ízkombinációra vágytunk, és sikerült :-).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Lakos Benedek

Citromos muffin

Elsősorban a citromrajongók figyelmébe ajánljuk ezt a könnyed muffint, ugyanis nemcsak a tésztába került bőségesen a gyümölcsből, de a kész muffint is meglocsoltuk kevés ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

5 természetes házi gyógymód a vérnyomás csökkentésére

Sajnos Magyarországon a vezető betegségek között áll a magas vérnyomás, amivel muszáj foglalkozni, mert súlyos következményei lehetnek. Az alábbi gyűjtés természetes vérnyomáscsökkentő módszereket mutat be, azonban fontos kiemelni, hogy ezek a megoldások nem helyettesítik az orvos által felírt gyógyszert és a rendszeres viziteket.

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!