r
Nosalty Logó

Aszalt sárgabarackos-fahéjas muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Aszalt sárgabarackos-fahéjas muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1040 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 6242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1040 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    397.1 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    1744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6691.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1656 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2870 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.7 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    638 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    1058 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2595 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1561 micro
Összesen 6242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba ütjük a tojásokat, és jól felverjük, közben a sót beletesszük, és azzal is keverjük.
  2. Beletesszük az olvasztott vajat, az olajat, a tejfölt, és ezzel is jól összekeverjük.
  3. Beletesszük a vaníliás cukrot, a cukrot, a sütőport, a darált diót, a lekvárt, az aszalt sárgabarackot felaprítva, a mézeskalács fűszert, és elkeverjük.
  4. A legvégén a lisztet tesszük bele, érzéssel, de ennyi igen csak kell bele, jó alaposan eldolgozzuk.
  5. Hagyjuk 20 percig pihenni, letakarva.
  6. A sütőt előmelegítjük, a formákat kivajazzuk.
  7. A formát 2/3-ad részig töltjük, és a sütő középső rácsán betolva, megsütjük.
  8. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk a formában picit hűlni, hogy kivehessük a sütiket a formából.
  9. Újra a formát kivajazzuk, újra 2/3-ad részig töltjük, majd betesszük a sütőbe, de már nem kell annyi ideig sütni, mert bemelegedett a sütő, figyeljük, szép aranybarna a széle, megemelkedik, akkor kiszedhető. Így sütjük ki az összeset, és tálaljuk.
  10. Aki szereti, tálalás után, evéskor: fahéjas porcukorral megszórva, még ízletesebbé és finomabbá teheti, és eheti.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5325
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 20.

Ajánló

Tálaláskor adhatunk még hozzá finom házi sárgabaracklekvárt is, és ha aszalt szilvával készítjük el, akkor a lekvár is házi szilvalekvár legyen, párosan szép és ízletes:-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt sárgabarackos-fahéjas muffin
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szeretjük az aszalt sárgabarackot, a sárgabaracklekvárt is és a muffint is. Igaz, húsvét volt, és a mézeskalács íz, az inkább karácsonyi, de egész egyszerűen nagyon finom illatra és ízkombinációra vágytunk, és sikerült :-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...