r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-bazsalikomos bagett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Aszalt paradicsomos-bazsalikomos bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 569 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3825 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 569 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7491.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1481 mg
  • Nátrium
    4612 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    641.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1423 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    3251 micro
Összesen 3404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1446 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízhez keverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütő üstjébe tesszük először a folyadékokat: élesztős víz, joghurt, zsír, majd öregtészta, eztán a szilárdakat: burgonyapürépor, aszkorbinsav, sikér, liszt, só, és 20 perces dagasztásra állítjuk.
  3. 1 órát kelesztjük.
  4. Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, három részre osztjuk, ovális lap formájúra nyújtjuk, melynek közepére tesszük a három részre osztott töltelék egyikét,majd a tészta két oldalát 2 cm-enkéntsrégen bemetsszük, és a töltelék felett egymásra hajtogatva takarjuk azt el.
  5. A töltött tésztát bagettsütőbe vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, negyed órát kelesztjük, meleg vízzel lespricceljük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen. 10 perc eltelte után a hőt mérsékeljük fokra, és még 10 percig sütjük a bagetteket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3027
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt paradicsomos-bazsalikomos bagett
Évi néni 1830 recept

A fonást Limara oldalán láttam meg, és azonnal szerettem volna elkészíteni. Úgyis elfogyott a kenyerünk, mert elkenyérchipseztem, hát kaptam magam, és az utolsó adag öregtésztából, amit szintén a kenyér istennőjétől lestem el, és minden kenyeremhez használom. Még forrón áldozatul esett a prototípus, mert fiammal azonmód szétcincáltuk, ahogy kikerült a sütőből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...