Aszalt paradicsomos-bazsalikomos bagett
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
42g öregtészta94 kcal
-
100g kenyérliszt bl80361 kcal
-
33g víz0 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
4g méz13 kcal
-
2 kcal
-
7g burgonyapüré8 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
1g sikér3 kcal
-
5g kacsazsír0 kcal
A töltelékhez
-
22 kcal
-
5g fenyőmag34 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
Összesen
569
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
250g öregtészta565 kcal
-
600g kenyérliszt bl802166 kcal
-
200g víz0 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
25g méz76 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
40g burgonyapüré45 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
5g sikér19 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
A töltelékhez
-
129 kcal
-
30g fenyőmag202 kcal
-
36g bazsalikom8 kcal
Összesen
3404
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
15.8g öregtészta36 kcal
-
37.8g kenyérliszt bl80136 kcal
-
12.6g víz0 kcal
-
18.9g joghurt12 kcal
-
1.6g méz5 kcal
-
0.6g friss élesztő1 kcal
-
2.5g burgonyapüré3 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
0.3g sikér1 kcal
-
1.9g kacsazsír0 kcal
A töltelékhez
-
3.2g szárított paradicsom8 kcal
-
1.9g fenyőmag13 kcal
-
2.3g bazsalikom1 kcal
Összesen
216
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1248.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 769 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 106.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 3825 micro
-
Lut-zea 542 micro
Összesen
569
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115 g
Zsír
-
Összesen 43.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7491.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 304 mg
-
Kálcium 628 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 431 mg
-
Foszfor 1481 mg
-
Nátrium 4612 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 629.2 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 641.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 432 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1423 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 22951 micro
-
Lut-zea 3251 micro
Összesen
3404
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 472.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1446 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg öregtészta
-
60 dkg kenyérliszt bl80
-
2 dl víz
-
3 dl joghurt
-
1 ek méz
-
1 dkg friss élesztő
-
1 ek só
-
1 csipet aszkorbinsav
-
1 tk sikér
-
2 ek kacsazsír
A töltelékhez
-
5 dkg szárított paradicsom
-
3 dkg fenyőmag
-
3 marék bazsalikom
Elkészítés
A tésztához
- A langyos vízhez keverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
- Kenyérsütő üstjébe tesszük először a folyadékokat: élesztős víz, joghurt, zsír, majd öregtészta, eztán a szilárdakat: burgonyapürépor, aszkorbinsav, sikér, liszt, só, és 20 perces dagasztásra állítjuk.
- 1 órát kelesztjük.
- Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, három részre osztjuk, ovális lap formájúra nyújtjuk, melynek közepére tesszük a három részre osztott töltelék egyikét,majd a tészta két oldalát 2 cm-enkéntsrégen bemetsszük, és a töltelék felett egymásra hajtogatva takarjuk azt el.
- A töltött tésztát bagettsütőbe vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, negyed órát kelesztjük, meleg vízzel lespricceljük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen. 10 perc eltelte után a hőt mérsékeljük fokra, és még 10 percig sütjük a bagetteket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x23
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3027
- Feltöltés dátuma: 2012. május 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
A fonást Limara oldalán láttam meg, és azonnal szerettem volna elkészíteni. Úgyis elfogyott a kenyerünk, mert elkenyérchipseztem, hát kaptam magam, és az utolsó adag öregtésztából, amit szintén a kenyér istennőjétől lestem el, és minden kenyeremhez használom. Még forrón áldozatul esett a prototípus, mert fiammal azonmód szétcincáltuk, ahogy kikerült a sütőből.