r
Nosalty Logó

Aszalt gyümölcsös-kakaós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aszalt gyümölcsös-kakaós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 5140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 334 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    235.1 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6761.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1708 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2704 mg
  • Nátrium
    1753 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    696.9 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1881 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1816 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    710 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1674 micro
Összesen 5140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. 2 őzgerinc formát kivajazunk és a keksztörmelékkel megszórjuk.
  2. A sütőt (légkeveréses 170 fok) előmelegítjük. A vajat felolvasztjuk.
  3. A tojást a kétféle cukkorral addig verjük, míg ki nem világosodik és be nem sűrűsödik. (kb. 5-6 perc)
  4. A vajat hozzáadjuk a tojáshoz és alaposan elkeverjük benne. Hozzáadjuk a tejet.
  5. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kakaóval. Óvatosan az előzőekhez adjuk.
  6. Végül az aszalt gyümölcsöt és a mazsolát is hozzákeverjük.
  7. A tésztát beleöntjük a formákba és kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
  8. Ha kihűlt, fehér csokoládéval díszítjük a tetejét.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 289
  • Össznézettség: 22242
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 24.

Ajánló

Nagyon jól illik hozzá a kandírozott narancshéj, de bármilyen aszalt gyömölcsből készíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyobbik fiam ma ünnepli a 9. születésnapját. Hetek óta tart a visszaszámlálás, azt hiszem ilyen lassan még nem teltek a napok. (Nekem sem.) Az iskolában is ünnepelnek az osztálytársakkal, erre az alkalomra sütöttem ezt a sütit. Szerencsére több lett, mint 29 szelet és nem akartam, hogy a maradékon a suliban veszekedjenek, így hát gyorsan "eltűntettem". Egyszerűen nagyszerű, lehet, hogy azért, mert már napok óta nem ettem édességet.

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...