r
Nosalty Logó

Aranygaluska vaníliasodóval és szilvalekvárral

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Aranygaluska vaníliasodóval és szilvalekvárral
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Aranygaluska

Vaníliasodó

943
Kalória
20g
Fehérje
109.7g
Szénhidrátok
47.3g
Zsír
31.5g
Víz
204.6g
Koleszterin
4.4g
Rost
49.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Aranygaluska

Vaníliasodó

Összesen 943 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Aranygaluska

Vaníliasodó

Összesen 7539 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Aranygaluska

Vaníliasodó

Összesen 260 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 943 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.2 g

Zsír

  • Összesen
    378.5 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    1637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5823 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1972 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    2122 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    877.5 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    252.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1762 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    866 micro
  • Kolin:
    1143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1727 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 7539 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

Aranygaluska

  1. A lisztet egy tálba téve hozzá öntjük a száraz anyagokat, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és a tejet hozzáöntve tésztává gyúrjuk.
  2. Letakarva 40 percig hagyjuk, hogy megkeljen.
  3. Ezután kinyújtjuk 3-4 cm vastagságúra, majd kiszaggatjuk. Hagyományos vagy torta formájú tepsibe tesszük, szorosan egymás mellé. Nekem a kerek tortasütőt ez az adag kétszer tölti meg.
  4. Olvasztott vajjal megkenjük, majd a cukor és dió keverékével gazdagon meghintjük. Majd ismét letakarva 40 percig kelesztjük.
  5. 170-180 fokos sütőben 30-40 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  6. Tálaláskor szilvalekvárt csorgatunk mellé, ezzel remek pikáns ízvilágot hozunk létre.

Vaníliasodó

  1. A tejben elkeverjük a vaníliás cukrot, és feltesszük forrni.
  2. A cukrot kikeverjük a tojássárgájával, majd beletesszük a lisztet, illetve egy kis tejet.
  3. Amikor a tej már forrni kezd, beleöntjük a keverékünket, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A végen beletesszük a vajat, amikor már levettük a tűzről.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyermekkorom kedvenc édessége, mennyiszer nyaggattam a nagymamámat, hogy készítse el nekünk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!