r
Nosalty Logó

Aranygaluska sodóval Tésztásfül konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aranygaluska sodóval Tésztásfül konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Vanília sodó

Összesen 885 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Vanília sodó

Összesen 7078 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Vanília sodó

Összesen 285 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 885 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    126.4 g

Zsír

  • Összesen
    463.9 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4508.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1675 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.4 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 7078 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Tészta

Vanília sodó

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a tablettákkal langyos tejjel felfuttatjuk. (A tablettával könnyű tésztát kapunk majd!)
  2. A lisztet cukorral, tojással, vajjal, a felfuttatott élesztővel, reszelt citrom héjával, napraforgó olajjal, csipet sóval alaposan bekeverjük. Amikor a táltól könnyen elválik a tészta, nem ragad, fényesen csillogó, akkor jó.
  3. Letakarjuk tiszta ruhával, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  4. Amikor megkel a duplájára, egy evőkanalat olvasztott vajban megmártunk, minden egyes kiszaggatott kelt tészta előtt. Egy jénai tálat előzőleg kivajazunk, egymás mellé lerakjuk a tálba a szaggatott tésztát, amit cukrozott, darált dióval megszórunk. Rátesszük a következő sor szaggatott tésztát. Ennek a sor végén is cukrozott, darált dióval megszórjuk.
  5. A tésztát 10 percet pihentetjük. A sütőbe tesszük, és 180 fokra állítva elindítjuk a sütőt. (Ez alatt is kel, míg bemelegszik.) 30 perc múlva aranybarnára sütjük.

Vanília sodó

  1. Amíg a tészta kel, megfőzzük a sodót.
  2. A vanília pudingport egy bögrébe öntjük, elkeverjük 1 dl hideg tejben. A többi tejet felforraljuk.
  3. Amikor kezd forrni lassan, keverés mellett beleöntjük bögrés pudingot. Összeforraljuk a tejjel, majd levesszük kihűlni.
  4. A kisült tésztát sodóval kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10943
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 09.

Ajánló

A sodót édesebbre vagy kevésbé édesre készítsük, annyi cukrot tegyünk bele ízlés szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom bableves mellé aranygaluska volt az ebéd. Mindenki szereti.

Hozzávalók

Tészta

Vanília sodó

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...