r
Nosalty Logó

Aranygaluska kakaóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csukamama
Aranygaluska kakaóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 1043 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 4173 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 1043 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    166.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2766.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1031 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.3 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1367 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 4173 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A langyos tejben egy kevés liszttel és cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Robotgéppel vagy fakanállal jól kikeverjük a lisztet, a tojássárgáját, a porcukrot, a sót, az élesztős tejet és 5 dkg olvasztott vajat. Duplájára kelesztjük.
  3. Kivajazunk és morzsával megszórunk egy közepes tepsit vagy tűzálló tálat.
  4. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egymás mellé tesszük, hogy összeérjenek. A leeső darabokkal a réseket kitöltjük.
  5. Minden sort megkenünk a maradék olvasztott vajjal, és cukros kakaóval megszórjuk.
  6. Meleg helyen újra megkelesztjük, és 170 fokon megsütjük. Mikor majdnem jó, 2 dl meleg tejszín és 2 ek cukor keverékét ráöntjük, és visszatolva a sütőben még 5 percig sütjük.
  7. Langyosan, széttördelve vanília öntettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 3488
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aranygaluska kakaóval
Csukamama 14 recept

A Férjem nem szereti a diót, ezért a lányom tanácsára megpróbáltam kakaóval elkészíteni. Nagyon jó lett. Az aranygaluska és a kakaós csiga ötvözete lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...