r
Nosalty Logó

Aranygaluska házi vaníliasodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aranygaluska házi vaníliasodóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Összesen 1191 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Összesen 9534 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Összesen 272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 1191 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.7 g

Zsír

  • Összesen
    465 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    1296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7202.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    2381 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    645 mg
  • Foszfor
    2423 mg
  • Nátrium
    1294 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1120.1 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2283 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    994 micro
  • Kolin:
    767 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2236 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    557 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 9534 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet, vajat, cukrot, élesztő, lisztet és a kevés sót kenyérsütőgépbe pakoljuk. Dagaszó programra állítjuk, és hagyjuk végezni a dolgát.
  2. A vajat felolvasztjuk, ebbe fogjuk megforgatni a kiszaggatott tésztákat. A tepsiket kikenjük.
  3. Miután megkelt a tészta 2 centi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztákat megforgatjuk a vajba, és egymás mellé a tepsibe pakoljuk. Nem kell szorosan, mert még összekelnek. Miután tele a tepsi, megszórjuk a diós-cukorral, és egy órát még meleg helyen kelesztjük.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. A tojások sárgáját elkevervjük a cukorral, vaníliás cukorral és a keményítővel, majd kevés tejjel csomómentesre keverjük, és lassan hozzáadagoljuk a többi tejet is. Folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön a kívánt sűrűségűre főzzük.
  6. A kihűlt galuskákat a sodóval tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 266
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 47026
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 23.

Ajánló

A tészta könnyen elbálik egymástól az olvasztott vajba mártástól. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyermekkorom kedvenc sütije. Mindig is lágy tésztát kerestem hozzá, és ez az igazi. :)

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...