Aranygaluska ahogy Jahin készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jahin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
117g finomliszt425 kcal
-
17g tojássárgája54 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
75g tej42 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g dió164 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
93 kcal
Összesen
1092
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
700g finomliszt2548 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
450g tej252 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g dió981 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
Összesen
6542
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
36g finomliszt131 kcal
-
5.1g tojássárgája17 kcal
-
10.3g vaj74 kcal
-
23.2g tej13 kcal
-
1.5g élesztő2 kcal
-
0.4g porcukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.7g dió50 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
10.3g sárgabaracklekvár29 kcal
Összesen
337
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 668.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 309 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.9 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 286 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
1092
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.6 g
Zsír
-
Összesen 303.2 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 84 g
-
Koleszterin 1515 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4012.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 310 mg
-
Kálcium 997 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 421 mg
-
Foszfor 1853 mg
-
Nátrium 386 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 827.5 g
-
Cukor 229 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 260.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1751 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 739 micro
-
Kolin: 1020 mg
-
Retinol - A vitamin: 1713 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 422 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1235 micro
Összesen
6542
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
337
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg finomliszt
-
5 db tojássárgája
-
3 dkg élesztő
-
1 ek porcukor
-
1 csipet só
-
15 dkg dió
-
10 dkg cukor
-
20 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
- 70 dkg lisztet átszitálunk egy nagy, mély tálba.
- Fél dl langyos, porcukros tejben megfuttatjuk a friss élesztőt.
- Összekeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a liszthez az élesztős tejjel együtt, beledobunk kis sót.
- Langyos tejjel az egészet összefogjuk, fakanállal kidolgozzuk, végén beledolgozunk 10 dkg olvasztott vajat.
- Annyi tejet adjunk hozzá, hogy lágy, galuskaszerű tésztát kapjunk. Letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk kelni meleg helyen 3/4 órát.
- Közben előkészítünk egy kapcsos tortaformát, sütőpapírral kibéleljük, előmelegítjük a sütőt.
- Összekeverjük a diót a cukorral, belereszeljük a citromhéjat.
- Megolvasztjuk a maradék 10 dkg vajat, majd kiszaggatjuka galuskákat egy evőkanállal, amit az olvasztott vajba mártogatunk.
- Leteszünk egy sort, közben cukros dióval megszórjuk, és egy-egy kanál baracklekvárt is közé teszünk.
- Közepes lángon sütjük (nálam gáz 3-as fokozat), kb. 45-50 perc, tűpróbáig, hogy a közepe is jól átsüljön.
- Langyosan tálaljuk, egyszerűen széttördeljük a galuskák mentén, vanília vagy borsodóval.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5758
- Feltöltés dátuma: 2012. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Jahin
189 recept
Egy tartalmas leves mellé készült másodiknak, kicsit szöszmötölős, de megéri. Amíg kel a tészta, megcsinálhatjuk a vaníliasodót. A fel nem használt tojásfehérjét tegyük be a mélyhűtőbe, összegyűjtve jól jöhet egyéb édességnél.