r
Nosalty Logó

Aranygaluska ahogy Jahin készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Aranygaluska ahogy Jahin készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1092 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 6542 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 1092 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    303.2 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4012.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1853 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    827.5 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1751 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    739 micro
  • Kolin:
    1020 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1713 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1235 micro
Összesen 6542 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 70 dkg lisztet átszitálunk egy nagy, mély tálba.
  2. Fél dl langyos, porcukros tejben megfuttatjuk a friss élesztőt.
  3. Összekeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a liszthez az élesztős tejjel együtt, beledobunk kis sót.
  4. Langyos tejjel az egészet összefogjuk, fakanállal kidolgozzuk, végén beledolgozunk 10 dkg olvasztott vajat.
  5. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy lágy, galuskaszerű tésztát kapjunk. Letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk kelni meleg helyen 3/4 órát.
  6. Közben előkészítünk egy kapcsos tortaformát, sütőpapírral kibéleljük, előmelegítjük a sütőt.
  7. Összekeverjük a diót a cukorral, belereszeljük a citromhéjat.
  8. Megolvasztjuk a maradék 10 dkg vajat, majd kiszaggatjuka galuskákat egy evőkanállal, amit az olvasztott vajba mártogatunk.
  9. Leteszünk egy sort, közben cukros dióval megszórjuk, és egy-egy kanál baracklekvárt is közé teszünk.
  10. Közepes lángon sütjük (nálam gáz 3-as fokozat), kb. 45-50 perc, tűpróbáig, hogy a közepe is jól átsüljön.
  11. Langyosan tálaljuk, egyszerűen széttördeljük a galuskák mentén, vanília vagy borsodóval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5751
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy tartalmas leves mellé készült másodiknak, kicsit szöszmötölős, de megéri. Amíg kel a tészta, megcsinálhatjuk a vaníliasodót. A fel nem használt tojásfehérjét tegyük be a mélyhűtőbe, összegyűjtve jól jöhet egyéb édességnél.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...