r
Nosalty Logó

Aranygaluska 5. - meggyes-mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Aranygaluska 5. - meggyes-mákos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1091 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4366 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1856.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    851 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 1091 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    175.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7426.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    3404 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    822 mg
  • Foszfor
    2635 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    620 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    759 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 4366 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3 ek liszttel, pici cukorral és 1 dl langyos tejjel kovászt készítünk.
  2. 6 dkg vajat felolvasztunk, és hagyjuk hűlni. A tojássárgáját 5 dkg cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sót és a megmaradt tejet. A liszthez keverjük a kovászt és a tojáskeveréket. A tésztát hólyagosra keverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat, és azzal is hólyagosra verjük. 1 óráig letakarva kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán kb. 2 ujjnyi vastagra ellapogatjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kivajazott kerek tortaformába lerakunk egy sor tésztát, megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukros-citromos darált mák kétharmadával, majd a lecsepegtetett meggy kétharmadával.
  4. Rátesszük a a többi tésztát /ebbe a méretű sütőformába két sor tészta kerül/, és megkenjük vajjal. Újból megkelesztjük.
  5. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük (kb. 60 perc).
  6. Amikor megsült, megszórjuk a maradék mákkal és meggyel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 668
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 46817
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 16.

Ajánló

Vaníliaöntet illik hozzá. Jó étvágyat hozzá !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újságban találtam ezt a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...