r
Nosalty Logó

Aranygaluska 4. (meggyes)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Aranygaluska 4. (meggyes)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5024 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 309 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 1255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    255.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3241.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.6 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1051 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    653 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1028 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 5024 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat robotgéppel összegyúrjuk, így. Közepesen lágy tésztát kapunk, és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd lisztbe mártott kiszúróval dió nagyságúra szaggatjuk.
  3. Egy kivajazott tortaformába helyezzük szorosan egymás mellé, és megkenjük olvasztott vajjal.
  4. Meghintjük a magozott meggyel és a dió-fahéj-cukor keverékével.
  5. Újabb sort teszünk, és ugyanúgy járunk el, mint az előzőekben.
  6. A legfelső sort vajjal és csak kevés diós keverékkel hintjük meg.
  7. Ezután langyos helyen tovább kelesztjük 20-30 percig.
  8. 160 fokos előmelegített légkeveréses sütőben, középső rácson, kb. 35 percig, tűpróbáig sütjük.
  9. Vanília-, vagy borsodóval kínáljuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20113
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 18.

Ajánló

Lehet más gyümölccsel is variálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régen azt hittem, ez egy bonyolult kelt tészta, ezért nem mertem nekilátni. Most rájöttem, nem az :-).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...