r
Nosalty Logó

Arany halrudak sárga rizzsel és kurkumás házi majonézzel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Arany halrudak sárga rizzsel és kurkumás házi majonézzel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3069 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    214 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    117.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3746.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1515 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    855.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1782 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 3069 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 206 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst üvegesre pároljuk egy kanál olívaolajon, sózzuk, és megszórjuk egy teáskanál kurkumával. Kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és lefedve puhára főzzük. Közben egy másik lábasban vizet forralunk, sózzuk, és kifőzzük benne a cérnametéltet.
  2. Egy serpenyőben hevítünk egy evőkanál olajat, és rádobjuk a csicseriborsót. Sózzuk-borsozzuk, hozzáadunk egy teáskanál kurkumát, majd picit lepirítjuk. Ha ez megtörtént, hozzáadjuk a leszűrt cérnametéltet, valamint a kész rizst, és az egészet összeforgatjuk.
  3. A halrudakat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 230°C-ra előmelegített sütőben 9 percet sütjük.
  4. Amíg a hal sül, gyorsan elkészítjük a hamis házi majonézt. Egy közepes tálba kimérjük a tejfölt, sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot, egy teáskanál kurkumát, a mustárt, valamint a citromlevet. Teljesen simára keverjük.
  5. A halrudakat a kurkumás-cérnametéltes rizzsel és házi majonézzel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1941
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a különleges, cérnametélttel felturbózott kurkumás rizs nagyszerű köret a halrudacskák mellé, pláne ha ezzel az iszonyú egyszerű, hamis házi majonézzel dobjuk fel az egészet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...