r
Nosalty Logó

Arab kávétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mátayné Zsuzsa
Arab kávétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 594 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4761 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 594 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    255.6 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3805.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1584 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.9 g
  • Cukor
    486 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    346 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    409 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    1532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2107 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2412 micro
Összesen 4761 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta készítése:
  2. A cukrokat a tojássárgákkal habosra kavarjuk.
  3. Belekeverjük a reszelt csokoládét, az őrölt kávét, a sütőport, és a lisztet.
  4. Legvégül a tojások kemény habját könnyedén hozzáforgatjuk.
  5. Vajazott, lisztezett tortaformában közepes tűznél megsütjük.
  6. Amikor kihűlt, két lapra vágjuk.
  7. A krém készítése:
  8. A porcukrot a tojássárgákkal, az egész tojással, a vaníliás cukorral és a tejjel állandó kavarás mellett sűrűre főzzük.
  9. Időközben hozzáadjuk az erős feketekávét és a főzőcsokoládét.
  10. Amikor kihűlt, a krémhez keverjük a habosra kikevert vajat (vagy margarint).
  11. Ezzel a krémmel töltjük és vonjuk be a tortát.
  12. A tetéjét díszíthetjük tortadarával, vagy csokoládéforgácsokkal is.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 392
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 61232
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 21.

Ajánló

Megjegyzés: Süthetjük 26 cm tortaformában a tésztát, vagy pedig 25 x 35 cm-es tepsiben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mátayné Zsuzsa 10 recept

Ezt a tortát a 800 receptes Süteményeskönyvből (1987-es kiadás) készítettem el. Nálunk már régóta kedvenc torta, különösen a férfiak szeretik.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...