Anyák napi vörösbársony-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 22% Zsír
Vörös tészta
-
62g finomliszt224 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
11 kcal
-
58g cukor226 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
33g joghurt20 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
Összesen
1190
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 22% Zsír
Vörös tészta
-
370g finomliszt1347 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
0g só0 kcal
-
68 kcal
-
350g cukor1355 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
343 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
600g tej336 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Összesen
7139
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 22% Zsír
Vörös tészta
-
15.5g finomliszt57 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
14.7g cukor57 kcal
-
6.3g vaj45 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
8.4g joghurt5 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
3.8g vaníliás pudingpor14 kcal
-
4.2g krémsajt10 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
-
25.2g tej14 kcal
-
10.5g margarin75 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
Összesen
298
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 64.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1331.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 413 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 490 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.2 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 560 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 535 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 295 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
1190
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.2 g
Zsír
-
Összesen 386.5 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 889 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7990.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 2476 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 2943 mg
-
Nátrium 2066 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 835.3 g
-
Cukor 445 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 405.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3360 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 246 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 559 mg
-
Retinol - A vitamin: 3213 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1772 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 808 micro
Összesen
7139
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
Vörös tészta
-
37 dkg finomliszt
-
1.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
35 dkg cukor
-
15 dkg vaj
-
3 db tojás
-
2 dl joghurt
-
4 kávéskanál ételfesték
Krém
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
4 ek cukor
-
6 dl tej
-
25 dkg margarin
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Vörös tészta
- Az első négy hozzávalót összekeverjük egy nagyobb tálban.
- A vajat a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a tojásokat és jól elegyítjük. A natúr joghurtba tesszük a piros ételszínezéket.
- Majd ezt a tojásos masszához öntjük. A folyékony, elkevert hozzávalókat belekeverjük a száraz alapanyagokhoz, amivel simára mixeljük. Gépi mixerrel jobb!
- Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, és erre öntjük a színes masszát. Előmelegített sütőben 190c-fokon megsütjük.
- Miután kész és kihűlt, 25x25 cm-t kiszabunk belőle. A maradék tésztából két fél szívet tudunk kivágni.
- Összeállítás; A kivágott négyzetet lapjában ketté vágjuk, és megtöltjük a krém felével.
- A szív alakú formát is elfelezzük lapjában, megtöltjük úgy, hogy a díszítéshez maradjon még krém.
- Ha kész a töltés, ráhelyezzük a négyzet valamelyik oldalára. Behúzzuk krémmel, tetszés szerint díszíthetjük. Hűtőbe tesszük lehűlni. Jó étvágyat!!
Krém
- A pudingport elkeverjük a cukrokkal, kevés tejjel simára keverjük. Felöntjük a többi tejjel, és kis lángon folyamatosan kevergetve besűrítjük. Letakarjuk.
- Mikor langyosra kihűlt, hozzákeverjük a margarint. Sima krémet kapjunk.
- A végén pedig a krémsajtot keverjük hozzá.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2112
- Feltöltés dátuma: 2024. április 25.
Ajánló
Én a rózsaszín mintákhoz; egy kis krémhez adtam piros étel színezéket, és ezzel díszítettem a tetejét! Keveréskor, ha a tésztát nem találjuk elég bordósnak, tegyünk még hozzá kis színezéket!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1103 recept
Egyéni díszítés, kinek mi tetszik!! A vaníliás krémmel ez a vörös piskóta tészta nagyon jól mutat. Az íze pedig kifejezetten finomra sikeredett.... :-)))