r
Nosalty Logó

Anyák napi vörösbársony-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Anyák napi vörösbársony-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Vörös tészta

Krém

Összesen 1190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Vörös tészta

Krém

Összesen 7139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Vörös tészta

Krém

Összesen 298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    386.5 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7990.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    2476 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2943 mg
  • Nátrium
    2066 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    835.3 g
  • Cukor
    445 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1772 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 7139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Vörös tészta

Krém

Elkészítés

Vörös tészta

  1. Az első négy hozzávalót összekeverjük egy nagyobb tálban.
  2. A vajat a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a tojásokat és jól elegyítjük. A natúr joghurtba tesszük a piros ételszínezéket.
  3. Majd ezt a tojásos masszához öntjük. A folyékony, elkevert hozzávalókat belekeverjük a száraz alapanyagokhoz, amivel simára mixeljük. Gépi mixerrel jobb!
  4. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, és erre öntjük a színes masszát. Előmelegített sütőben 190c-fokon megsütjük.
  5. Miután kész és kihűlt, 25x25 cm-t kiszabunk belőle. A maradék tésztából két fél szívet tudunk kivágni.
  6. Összeállítás; A kivágott négyzetet lapjában ketté vágjuk, és megtöltjük a krém felével.
  7. A szív alakú formát is elfelezzük lapjában, megtöltjük úgy, hogy a díszítéshez maradjon még krém.
  8. Ha kész a töltés, ráhelyezzük a négyzet valamelyik oldalára. Behúzzuk krémmel, tetszés szerint díszíthetjük. Hűtőbe tesszük lehűlni. Jó étvágyat!!

Krém

  1. A pudingport elkeverjük a cukrokkal, kevés tejjel simára keverjük. Felöntjük a többi tejjel, és kis lángon folyamatosan kevergetve besűrítjük. Letakarjuk.
  2. Mikor langyosra kihűlt, hozzákeverjük a margarint. Sima krémet kapjunk.
  3. A végén pedig a krémsajtot keverjük hozzá.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2112
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 25.

Ajánló

Én a rózsaszín mintákhoz; egy kis krémhez adtam piros étel színezéket, és ezzel díszítettem a tetejét! Keveréskor, ha a tésztát nem találjuk elég bordósnak, tegyünk még hozzá kis színezéket!

Receptkategóriák

Egyéni díszítés, kinek mi tetszik!! A vaníliás krémmel ez a vörös piskóta tészta nagyon jól mutat. Az íze pedig kifejezetten finomra sikeredett.... :-)))

Hozzávalók

Vörös tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...