Angol puncs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Timcsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
34g tojás43 kcal
-
44g cukor169 kcal
-
48g finomliszt173 kcal
-
25g tej14 kcal
-
19g napraforgó olaj164 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A sziruphoz
-
13g víz0 kcal
-
13g rum29 kcal
-
19g mazsola56 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
6g cukor24 kcal
A krémhez
A tetejére
-
25g tortabevonó137 kcal
-
6g tortabevonó34 kcal
Összesen
1063
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
350g cukor1355 kcal
-
380g finomliszt1383 kcal
-
200g tej112 kcal
-
149g napraforgó olaj1315 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A sziruphoz
-
100g víz0 kcal
-
100g rum231 kcal
-
150g mazsola449 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
50g cukor194 kcal
A krémhez
A tetejére
-
200g tortabevonó1092 kcal
-
50g tortabevonó273 kcal
Összesen
8509
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
9.2g tojás12 kcal
-
11.7g cukor45 kcal
-
12.7g finomliszt46 kcal
-
6.7g tej4 kcal
-
44 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A sziruphoz
-
3.4g víz0 kcal
-
3.4g rum8 kcal
-
5g mazsola15 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
A krémhez
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
23.5g tej13 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
A tetejére
-
6.7g tortabevonó37 kcal
-
1.7g tortabevonó9 kcal
Összesen
285
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 979.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 347 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.5 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
1063
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.8 g
Zsír
-
Összesen 353.2 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 1135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7836.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 2369 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 541 mg
-
Foszfor 2779 mg
-
Nátrium 1874 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1164.1 g
-
Cukor 755 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 444.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1076 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 68 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 786 mg
-
Retinol - A vitamin: 1058 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1363 micro
Összesen
8509
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
285
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
35 dkg cukor
-
38 dkg finomliszt
-
2 dl tej
-
1.8 dl napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
-
5 csepp ételfesték
A sziruphoz
-
1 dl víz
-
1 dl rum
-
15 dkg mazsola
-
5 csepp ételfesték
-
5 dkg cukor
A krémhez
-
1.5 tasak vaníliás pudingpor
-
7 dl tej
-
10 dkg cukor
-
10 dkg vaj
A tetejére
-
200 g tortabevonó
-
50 g tortabevonó
Elkészítés
A tésztához
- A tojások fehérjét felverjük a fele cukorral, a sárgáját kikeverjük a cukor másik felével, olajjal, tejjel és a liszttel elkevert sütőporral, végül óvatosan hozzáadjuk a tojáshabot is. Két részre szedjük az egyikbe kevés piros ételfestéket keverünk, hogy rózsaszín legyen.
- Körülbelül gáztepsi méretű tepsit kivajazunk, lisztezünk, és két lapot sütünk. Kb. 10-15 perc alatt megsülnek. Figyeljünk, hogy ne szárítsuk ki őket, mert hajlékonynak kell lenniük! (Nálam az vált be, hogy egy meglisztezett konyharuhára borítom még melegen a bőrös felével, és egy másik konyharuhával lefedem. Így nem szárad meg.)
- Egy nagyobb formát (az enyém egy házilag készített alagút forma 35 cm hosszú és 11 cm széles, jó hozzá a szögletes nagyobb fajta alagút forma, de lehet simán egy tortaforma 28 centis is, ekkor csak ki kell szúrni az alját és a tetejét a fehér lapból) kibélelünk a fehér színű tészta egy részével. A maradékot félre tesszük, mert az lesz az alja.
- A rózsaszín lapot kb. 2x2 centis kockákra vágjuk.
- A szirup hozzávalóit összeforraljuk, és a rózsaszín tésztakockákra öntjük, úgy, hogy ne ázzanak el csak kissé átnedvesedjenek, óvatosan keverjük át.
- A puding hozzávalóiból megfőzzük a pudingot, és még melegen hozzákeverjük a vajat, majd az egészet a leforrázott tésztakockákra öntjük, és a formát megtöltjük vele. A maradék fehér tésztacsíkkal befedjük, és egy nehéz tepsivel lepréseljük.
- Ha kihűlt (de a legjobb, ha egy napot áll a hűtőben) a csokibevonót gőz fölött megolvasztjuk, és sütőpapírból tölcsért formázunk, abba öntjük bele, a végét egy kicsit kivágjuk ollóval, majd félre tesszük. A puncsos tortabevonóval bevonjuk az alagutat, és még mielőtt megkötne gyorsan becsíkozzuk a csokis tölcsérből.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Tepsi mérete: 35x11
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 574
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 52007
- Feltöltés dátuma: 2012. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Timcsó
30 recept
Nálunk van egy fagyizó ahol lehet kapni "Angol puncs" ízű fagyit. Nagyon szeretem, a fagyi maga olyan, mint a vanília, de piros-rumos mazsolás tésztadarabok vannak benne.:-) Innét az ötlet. :-)