r
Nosalty Logó

Angol puncs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timcsó
Angol puncs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 1063 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 8509 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1063 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.8 g

Zsír

  • Összesen
    353.2 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7836.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    2369 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    541 mg
  • Foszfor
    2779 mg
  • Nátrium
    1874 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1164.1 g
  • Cukor
    755 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1363 micro
Összesen 8509 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét felverjük a fele cukorral, a sárgáját kikeverjük a cukor másik felével, olajjal, tejjel és a liszttel elkevert sütőporral, végül óvatosan hozzáadjuk a tojáshabot is. Két részre szedjük az egyikbe kevés piros ételfestéket keverünk, hogy rózsaszín legyen.
  2. Körülbelül gáztepsi méretű tepsit kivajazunk, lisztezünk, és két lapot sütünk. Kb. 10-15 perc alatt megsülnek. Figyeljünk, hogy ne szárítsuk ki őket, mert hajlékonynak kell lenniük! (Nálam az vált be, hogy egy meglisztezett konyharuhára borítom még melegen a bőrös felével, és egy másik konyharuhával lefedem. Így nem szárad meg.)
  3. Egy nagyobb formát (az enyém egy házilag készített alagút forma 35 cm hosszú és 11 cm széles, jó hozzá a szögletes nagyobb fajta alagút forma, de lehet simán egy tortaforma 28 centis is, ekkor csak ki kell szúrni az alját és a tetejét a fehér lapból) kibélelünk a fehér színű tészta egy részével. A maradékot félre tesszük, mert az lesz az alja.
  4. A rózsaszín lapot kb. 2x2 centis kockákra vágjuk.
  5. A szirup hozzávalóit összeforraljuk, és a rózsaszín tésztakockákra öntjük, úgy, hogy ne ázzanak el csak kissé átnedvesedjenek, óvatosan keverjük át.
  6. A puding hozzávalóiból megfőzzük a pudingot, és még melegen hozzákeverjük a vajat, majd az egészet a leforrázott tésztakockákra öntjük, és a formát megtöltjük vele. A maradék fehér tésztacsíkkal befedjük, és egy nehéz tepsivel lepréseljük.
  7. Ha kihűlt (de a legjobb, ha egy napot áll a hűtőben) a csokibevonót gőz fölött megolvasztjuk, és sütőpapírból tölcsért formázunk, abba öntjük bele, a végét egy kicsit kivágjuk ollóval, majd félre tesszük. A puncsos tortabevonóval bevonjuk az alagutat, és még mielőtt megkötne gyorsan becsíkozzuk a csokis tölcsérből.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 35x11
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 574
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 52007
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timcsó 30 recept

Nálunk van egy fagyizó ahol lehet kapni "Angol puncs" ízű fagyit. Nagyon szeretem, a fagyi maga olyan, mint a vanília, de piros-rumos mazsolás tésztadarabok vannak benne.:-) Innét az ötlet. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...