Ananászos túrótorta Helga konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Helga1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta
-
17g tojás21 kcal
-
42 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
4 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Pudingkrém
Túrókrém
-
25g sovány túró24 kcal
-
12g porcukor46 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
5g ananászlé3 kcal
-
34g ananászkonzerv20 kcal
-
63 kcal
Tetejére
-
20g ananászkonzerv12 kcal
-
1g tortazselé4 kcal
Összesen
352
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta
-
165g tojás208 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Pudingkrém
Túrókrém
-
250g sovány túró235 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
-
50g ananászlé27 kcal
-
340g ananászkonzerv204 kcal
-
250g növényi habtejszín628 kcal
Tetejére
-
200g ananászkonzerv120 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
3521
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta
-
7.7g tojás10 kcal
-
2.2g napraforgó olaj20 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Pudingkrém
-
21g ananászlé11 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
Túrókrém
-
11.7g sovány túró11 kcal
-
5.6g porcukor22 kcal
-
0.6g lapzselatin2 kcal
-
2.3g ananászlé1 kcal
-
15.9g ananászkonzerv10 kcal
-
11.7g növényi habtejszín29 kcal
Tetejére
-
9.4g ananászkonzerv6 kcal
-
0.6g tortazselé2 kcal
Összesen
165
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.1 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 100.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
352
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.8 g
Zsír
-
Összesen 126.4 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 545 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2891.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 691 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 1063 mg
-
Nátrium 859 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 520.7 g
-
Cukor 367 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1008.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 249 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 270 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 482 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 747 micro
Összesen
3521
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
3 db tojás
-
6 ek napraforgó olaj
-
6 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
Pudingkrém
-
4.5 dl ananászlé
-
3 ek cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
Túrókrém
-
12 dkg porcukor
-
6 db lapzselatin
-
0.5 dl ananászlé
Tetejére
-
20 dkg ananászkonzerv
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
Tészta
- A hozzávalókat egy keverőtálba öntjük, és jól összekeverjük.
- A tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk, beleöntjük a masszát, és megsütjük. Kihűtjük.
- Tortatálra helyezzük, és magas tortagyűrűvel körbevesszük.
Pudingkrém
- Az ananászléhez adjuk a cukrot és a pudingport. Állandó kevergetés közben felforraljuk.
- Még forrón a tésztára öntjük.
Túrókrém
- A zselatint előírás szerint beáztatjuk
- A hulalát kemény habbá verjük..
- A túrót a porcukorral jól kikeverjük.
- Az ananászlét felmelegítjük, és hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint. Tovább melegítjük. (Nem forraljuk!) Állandó kevergetés közben hozzáöntjük a túróhoz, majd belekeverjük az ananászt, és végül beleforgatjuk a habot.
- Ráöntjük a tortánkra, és elsimítjuk.
Tetejére
- Ananász szeleteket helyezünk a tetejére, majd az előírás szerint elkészített tortazselét ráfolyatjuk.
- Néhány órára hűtőbe helyezzük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 7836
- Feltöltés dátuma: 2014. október 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Helga1
150 recept
Névnapom alkalmából többek között ezzel a tortával leptem meg a családomat.