Ananászos mascarponekrém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
100g ananászkonzerv60 kcal
-
10g ananászlé5 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
437
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
200g ananászkonzerv120 kcal
-
20g ananászlé11 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
875
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
45.4g ananászkonzerv27 kcal
-
4.5g ananászlé2 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
-
22.7g mascarpone92 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
22.7g habtejszín66 kcal
Összesen
198
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 128 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
437
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 72.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 256 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
875
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 59.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
-
200 g ananászkonzerv
-
2 ek ananászlé
-
1 db lapzselatin
-
100 g mascarpone
-
1 ek cukor
-
1 ek citromlé
-
0.5 tk citromhéj
-
100 g habtejszín
Elkészítés
- A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Az ananászkonzervet leszűrjük, 100 g ananászt az ananászlével pürésítjük. A maradék ananászt apró kockákra vágjuk.
- A mascarponét a pürésített ananásszal simára kavarjuk. A cukorral, citromlével és citromhéjjal ízesítjük.
- A kicsavart zselatint alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk, majd hozzáadunk kb 2-3 ek-nyit a krémből. Az egészet a maradék krémhez keverjük. Hidegre tesszük.
- A kocsonyásodó krémhez keverjük a kemény habbá vert tejszínt és az apróra vágott ananászt.
- A krémet elosztjuk 2 pohárba, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 5932
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy egyszerű desszert. Friss ananásszal készítve finomabb, de nekem most csak konzerv volt itthon. Ha friss ananászt használunk, a zselatin hatástalan marad, a krém nem kocsonyásodik, ezért röviden pároljuk meg az ananászt felhasználás előtt. Ananász helyett elkészíthetjük barackkal is.