Amerikai csirkemellcsíkok skacoknak
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
A csirkéhez
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g tej28 kcal
-
13g tej7 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
19 kcal
-
0g só0 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
A színes rizshez
-
50g rizs179 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
25g csemegekukorica22 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
3g margarin18 kcal
A fokhagymás mártogatóshoz
-
8g joghurt5 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
6g majonéz29 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A díszítéshez
-
12 kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
A csirkéhez
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g tej28 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
20g kukoricapehely77 kcal
-
0g só0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A színes rizshez
-
200g rizs716 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
100g csemegekukorica86 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
10g margarin72 kcal
A fokhagymás mártogatóshoz
-
30g joghurt18 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
22g majonéz118 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A díszítéshez
-
49 kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
A csirkéhez
-
12.2g csirkemellfilé15 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
10.8g tej6 kcal
-
2.7g tej2 kcal
-
8.1g finomliszt30 kcal
-
5.4g zsemlemorzsa21 kcal
-
1.1g kukoricapehely4 kcal
-
0g só0 kcal
-
13.8g napraforgó olaj122 kcal
A színes rizshez
-
10.8g rizs39 kcal
-
5.4g zöldborsó4 kcal
-
5.4g csemegekukorica5 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.5g margarin4 kcal
A fokhagymás mártogatóshoz
-
1.6g joghurt1 kcal
-
2.2g tejföl4 kcal
-
1.2g majonéz6 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A díszítéshez
-
3 kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.6 g
Zsír
-
Összesen 78.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1033.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 350 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 170.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 254 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 915 micro
-
β-crypt 268 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 933 micro
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.5 g
Zsír
-
Összesen 315.4 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 102 g
-
Koleszterin 552 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4133.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 689 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 1508 mg
-
Nátrium 1402 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 423.8 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 680.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 854 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 111 mg
-
C vitamin: 303 mg
-
D vitamin: 139 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1015 micro
-
Kolin: 576 mg
-
Retinol - A vitamin: 501 micro
-
α-karotin 82 micro
-
β-karotin 3660 micro
-
β-crypt 1070 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3734 micro
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Hozzávalók
A csirkéhez
-
2 db tojás
-
1 bögre finomliszt
-
1 bögre zsemlemorzsa
-
0.5 bögre kukoricapehely
-
só ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
A színes rizshez
-
1 bögre rizs
-
10 dkg zöldborsó
-
10 dkg csemegekukorica
-
2 teáskanál ételízesítő
-
0.5 teáskanál borsikafű
-
só ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
1 ek margarin
A fokhagymás mártogatóshoz
A díszítéshez
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
Elkészítés
A csirkéhez
- A csirkemellet berakjuk egy tálba és ráöntjük a tejet, ebben pihentetjük kb 1/2-1 órát. Így nagyon kellemes puha lesz a húsa.
- Egy lábasban egy evőkanál forró olajon a rizst kicsit megpirítjuk, 1-2 percig, majd felöntjük bő két pohár vízzel, megsózzuk, és addig főzzük lassú tűzön, míg a víz le nem fő róla, és a rizs meg nem puhul.
- Egy másik lábasban felolvasztunk 1 evőkanál margarint, beleszórjuk a kukoricát és a zöldborsót, valamint a hozzávaló fűszereket, a csipet cukrot, és megpároljuk közepes tűzön, fedő alatt. Kb 10 perc.
- Amint kész a rizs és a kukoricás borsó is, összekeverjük őket.
- A csirkemellet lecsepegtetjük, és vékony, kb 1-2 cm vastag, hosszú csíkokra vágjuk, besózzuk.
- Majd panírozzuk úgy, hogy az egyik tálba lisztet rakunk, a másikba felverjük a tojásokat a fél dl tejjel, és kis sóval, a harmadikba pedig zsemlemorzsát, amihez hozzákeverjük a kukoricapelyhet, és egy kicsit meg is törjük, hogy könnyebben lehessen vele bánni. Szóval a csirkemellcsíkokat ebben a sorrendben bepanírozzuk.
- Majd olajat hevítünk egy serpenyőben, ebben kisütjük a bepanírozott húsokat.
- Menet közbena fokhagymás mártogató hozzávalóit egy tálkában kikeverjük, a fokhagymát reszelve, vagy préselve adjuk hozzá, és felhasználásig a hűtőbe rakjuk.
- Amint kész van minden, tálaljuk. Kaliforniai paprikát használhatunk díszítésnek, hogy még szemrevalóbb, színesebb legyen az ebéd.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 1162
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 129779
- Feltöltés dátuma: 2009. október 12.
Ajánló
Érdemes szürke hétköznapokon próbálkozni ezzel az étellel, mert a színek jó kedvere derítik a gyerkőcöket, és örömmel fogysztják, a kicsit másképp készített tulajdonképpen hagyományos ételt. A leírás ismét csak hosszabb lett, mint valójában elkészül, mert egy kis rutin után, nagyon sokmindent szinte egyszerre tudunk elkészíteni, és nem egész egy óra alatt ebéd kerülhet az asztalra- az áztatási időt nem számítva.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Amerikai csirkemellcsíkok színes rizzsel, fokhagymás mártogatóval skacoknak. Kicsit hosszúra sikeredett a cím, de ezt egy komplett ebédnek szántuk, azért skacoknak, mert a gyerekek körében a legnépszerűbb ez az étel. A felnőtteknek is lehet kedvezni, ha valamilyen csípős mártogatót teszünk mellé. Jó-jó, tudom, hogy az amerikai jelző egy kicsit túlzás, de a kukoricapehely miatt hívják az így készített húst. Egyébként nagyon finom ropogós lesz tőle a panír, a tejes áztatás miatt a hús belseje pedig jó puha. A színes rizst érdemes kombinálni egy kis répával, esetleg vadrizzsel is adott esetben, ha a gyerek eléggé vállalkozó szellemű. :)