Amarettós-mogyorókrémes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 33% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A krémhez
-
63g mascarpone253 kcal
-
21g törökmogyoró134 kcal
-
126 kcal
-
9g porcukor34 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
25g nutella135 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
A díszítéshez
-
10g törökmogyoró63 kcal
-
18 kcal
Összesen
1010
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 33% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
170g törökmogyoró1069 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
200g nutella1078 kcal
-
16g lapzselatin56 kcal
A díszítéshez
-
80g törökmogyoró503 kcal
-
38g színes cukorka144 kcal
Összesen
8061
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 33% Zsír
A piskótához
-
19.3g tojás24 kcal
-
7g finomliszt26 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
22g mascarpone89 kcal
-
7.5g törökmogyoró47 kcal
-
17.6g növényi habtejszín44 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
8.8g nutella47 kcal
-
0.7g lapzselatin2 kcal
A díszítéshez
-
3.5g törökmogyoró22 kcal
-
1.7g színes cukorka6 kcal
Összesen
352
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 69.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 960.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 404 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.5 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
1010
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 173 g
Zsír
-
Összesen 559.2 g
-
Telített zsírsav 191 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 138 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1478 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7683.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 1721 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 618 mg
-
Foszfor 3228 mg
-
Nátrium 1838 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 35 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 604.1 g
-
Cukor 391 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 335.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 722 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 451 micro
-
Kolin: 1194 mg
-
Retinol - A vitamin: 713 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1999 micro
Összesen
8061
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
352
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
16 dkg finomliszt
-
16 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
50 dkg mascarpone
-
4 dl növényi habtejszín
-
7 dkg porcukor
-
1 dl amarettó
-
20 dkg nutella
-
8 db lapzselatin
A díszítéshez
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákhoz keverjük a sütőporral elkevert liszttel, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot.
- Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
- A krémhez és a díszítéshez is (25 dkg), az őrölt mogyorót szárazon egy serpenyőbe megpirítjuk. Kihűtjük.
- A mascarponét 1 dl folyékony tejszínnel kikeverjük. A többi (3 dl) tejszínt habbá verjük. A felvert tejszínt is a mascarponéhoz keverjük. A krémet elfelezzük.
- Külön edényben beáztatunk hideg vízben 4-4 db lapzselatint. Két kis lábasba pár ek vizet felmelegítünk, és a zselatin lapokat kinyomkodva, kevergetve feloldjuk benne.
- Az egyik mascarpone adagba belekeverjük az amarettó likőrt, a porcukrot és a 17 dkg kihűlt darált mogyorót. Majd belekeverjük a langyossá hűlt egyik zselatin adagot.
- A másik mascarpone részhez hozzáadjuk a nutellát, majd a langyossá hűlt másik zselatin adagot is.
- A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapra rákenjük az amarettós-mogyorós krémnek a 2/3 részét. Erre rátesszük a középső tortalapot. Erre kerül a nutellás krém 2/3 része, majd a harmadik tortalap. Ezt bevonjuk az amarettós-mogyorós krémmel, és a nutellás krémből díszítő krémrózsákat nyomunk körbe. Az oldalát a darált mogyoróval bepanírozzuk, és a torta közepére is halmozunk belőle. Ezt megszórhatjuk színes csokigolyókkal.
- Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk ezt a különlegesen finom tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5606
- Feltöltés dátuma: 2013. március 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ezt a tortát Orsi húgom és a férje születésnapjára sütöttem. A receptet egy gasztronómiai oldalon találtam, és egy kicsit átalakítottam az én ízlésemhez. Nagyon finom, különleges torta.