r
Nosalty Logó

Almával bélelt pulykamell

NS
Almával bélelt pulykamell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltött pulykamellhez

A kelkáposztás burgonyapüréhez

1249
Kalória
83.9g
Fehérje
43g
Szénhidrát
81.6g
Zsír
413.1g
Víz
267g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltött pulykamellhez

A kelkáposztás burgonyapüréhez

Összesen 1249 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltött pulykamellhez

A kelkáposztás burgonyapüréhez

Összesen 4997 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltött pulykamellhez

A kelkáposztás burgonyapüréhez

Összesen 163 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2922.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    1496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    413.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 1249 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    335.6 g

Zsír

  • Összesen
    326.2 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1068 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11688.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1716 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    3156 mg
  • Nátrium
    5984 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    172.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1652.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1235 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 4997 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

A töltött pulykamellhez

  1. A pulykamellből hét nagyobb szeletet vágunk, melyeket jól kiklopfolunk, majd sózunk, borsozunk.
  2. Az almát kicsumázzuk, és fél cm vastag karikákra vágjuk. A vöröshagymát szintén felkarikázzuk.
  3. A húsokat kiterítjük, és minden szelet egyik felét megpakoljuk a töltelékkel a következő sorrendben: egy szelet tarja, egy szelet Pannónia sajt, két karika alma, két karika lilahagyma, újból egy szelet Pannónia sajt, és végül egy szelet tarja.
  4. Ráhajtjuk a hús másik felét és fogvájóval, hústűvel, vagy bambusznyárssal körbetűzzük a szélét.
  5. Közepesen forró olajban a batyuk mindkét oldalát megsütjük.
  6. A burgonyát felkockázzuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat és botmixerrel habosra pürésítjük. Kis adagokban a tejet is hozzákeverjük.
  7. A káposzta leveleit vékony csíkokra vágjuk, és egy-két percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd leszűrjük, és a püréhez keverjük.
  8. A dióbeleket durvára vágjuk, és serpenyőben kis lángon rövid ideig pirítjuk. Tálalásnál a burgonyapürét megszórjuk a pirított dióval, majd mellé ültetjük a félbevágott húscsomagokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Olyan ételt kerestem vacsorára, mely az ősz jegyeit idézi. Végül két recept összekombinálásából született meg a végeredmény, melyekre a Nők Lapja Konyhája és a Vidék Íze nevezetű receptújságokban találtam rá. A savanykás alma kellemes ízharmóniát alkot a lilahagymával és a szintén édeskés, fanyar ízű ementáli típusú sajttal. Nekünk nagyon ízlett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...