r
Nosalty Logó

Almával bélelt pulykamell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Almával bélelt pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltött pulykamellhez

A kelkáposztás burgonyapüréhez

Összesen 1249 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltött pulykamellhez

A kelkáposztás burgonyapüréhez

Összesen 4997 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltött pulykamellhez

A kelkáposztás burgonyapüréhez

Összesen 163 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2922.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    1496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 1249 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    335.6 g

Zsír

  • Összesen
    326.2 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1068 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11688.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1716 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    3156 mg
  • Nátrium
    5984 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1652.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1235 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 4997 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A töltött pulykamellhez

A kelkáposztás burgonyapüréhez

Elkészítés

A töltött pulykamellhez

  1. A pulykamellből hét nagyobb szeletet vágunk, melyeket jól kiklopfolunk, majd sózunk, borsozunk.
  2. Az almát kicsumázzuk, és fél cm vastag karikákra vágjuk. A vöröshagymát szintén felkarikázzuk.
  3. A húsokat kiterítjük, és minden szelet egyik felét megpakoljuk a töltelékkel a következő sorrendben: egy szelet tarja, egy szelet Pannónia sajt, két karika alma, két karika lilahagyma, újból egy szelet Pannónia sajt, és végül egy szelet tarja.
  4. Ráhajtjuk a hús másik felét és fogvájóval, hústűvel, vagy bambusznyárssal körbetűzzük a szélét.
  5. Közepesen forró olajban a batyuk mindkét oldalát megsütjük.
  6. A burgonyát felkockázzuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat és botmixerrel habosra pürésítjük. Kis adagokban a tejet is hozzákeverjük.
  7. A káposzta leveleit vékony csíkokra vágjuk, és egy-két percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd leszűrjük, és a püréhez keverjük.
  8. A dióbeleket durvára vágjuk, és serpenyőben kis lángon rövid ideig pirítjuk. Tálalásnál a burgonyapürét megszórjuk a pirított dióval, majd mellé ültetjük a félbevágott húscsomagokat.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5304
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 29.

Ajánló

A burgonypürét ízesíthetjük egy kis szerecsendióval is. Köretként a rizs is nagyszerűen illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan ételt kerestem vacsorára, mely az ősz jegyeit idézi. Végül két recept összekombinálásából született meg a végeredmény, melyekre a Nők Lapja Konyhája és a Vidék Íze nevezetű receptújságokban találtam rá. A savanykás alma kellemes ízharmóniát alkot a lilahagymával és a szintén édeskés, fanyar ízű ementáli típusú sajttal. Nekünk nagyon ízlett.

Hozzávalók

A töltött pulykamellhez

A kelkáposztás burgonyapüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...