r
Nosalty Logó

Almatorta francia házi recept alapján

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ZilkaZil
Almatorta francia házi recept alapján
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 586 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 4683 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 282 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 586 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    292.5 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3529.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    1851 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1611 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 4683 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros tejben. Összekeverjük a liszttel, tojással, egy kevés olajjal, sóval és annyi vízzel, hogy keményebb, rugalmas tésztát kapjunk.
  2. 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, A vajat kb. akkorára nyújtjuk, mint a tészta fele, és a közepére tesszük. A tészta széleit a vajra hajtjuk minden oldalról, majd félbe, és ismét félbe hajtjuk az egészet. Fél órára hűtőbe tesszük.
  4. Megint fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát, újra félbe és félbe hajtjuk, és ismétfél órára hűtőbe tesszük.
  5. Ezután akkorára nyújtjuk, hogy a peremen túllógóan ki tudjunk vele bélelni egy tortaformát.
  6. Elrendezzük rajta a vékony almaszeleteket, meghintjük cukorral.
  7. A krém hozzávalóit összekeverjük, majd a tortára öntjük. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20 percig sütjük, amíg a krém meg nem szilárdul.
  8. Teljesen kihűtve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8909
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almatorta francia házi recept alapján
ZilkaZil 127 recept

Ági78 legutóbbi almatortáján felbuzdulva töltöttem fel ezt a régi nagy kedvencet. Egy francia barátom édesanyjától származik a recept, aki olyan szerencsés, hogy a saját készítésű vaját, crème fraîche-t tudja használni... Hát, ezek hiányában korántsem olyan finom ez a süti, de legalább nem kell mindig gyomorrontás problémájával patikába menni, vagy nem kell még egy kis bort inni, csak hogy könnyebb legyen az emésztés... Mindenképp használjunk a tésztához igazi, finom vajat, mert az adja a fő karakterét. Crème fraîche helyett használhatunk lecsöpögtetett joghurtot egy kevés tejszínnel elkeverve. Calvados helyett pedig más brandyt vagy pálinkát.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...