r
Nosalty Logó

Almáspite-torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS15 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tomatotree
Almáspite-torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A rakományhoz

633
Kalória
6.9g
Fehérje
101.9g
Szénhidrátok
24.5g
Zsír
209.3g
Víz
74g
Koleszterin
7.4g
Rost
60.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az omlós tésztához

A rakományhoz

Összesen 633 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az omlós tésztához

A rakományhoz

Összesen 3799 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az omlós tésztához

A rakományhoz

Összesen 173 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    209.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 633 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    146.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2003.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    979 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    611.6 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1255.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    654 micro
Összesen 3799 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Az omlós tésztát összegyúrjuk: a lisztbe beleütjük a tojássárgáját, a cukrokat, a sütőport, belereszeljük a hideg vajat, hozzáadjuk a tejfölt.Gyors mozdulatokkal cipót formálunk belőle, majd folpackba tesszük, és behűtjük, amíg a rakomány elkészül.
  2. Az almákatmegmossuk, meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasban a cukrokkal és a citromhéjjal feltesszük párolódni,levét elfőzzük, majd hűlni hagyjuk.Ha kihűlt, hozzákeverjük a vaníliás pudingport és a fahéjat.
  3. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, aztán belefektetjük a kivajazott, lisztezett pitesütő- vagy tortaformába. Villával kicsit megszurkáljuk, megszórjuk a darált dióval, rákenjük a baracklekvárt. Erre a rétegre kerül az almarakomány, amit a darabosra vágott dióval koronázunk meg.
  4. Közepesen meleg sütőben kb. 45 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Lajos Marié az érdem, az ő receptje inspirálta eme újabb variációt az omlós almásra. És ez a párosítás nálunk mindig nyerő. Pláne, ha kicsit pikáns lekvárral és pirított dióval is házasítjuk!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – 30 zsenge tavaszi és húsvétra hangoló étel,...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!