Almáspite-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tomatotree
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
Az omlós tésztához
-
33g finomliszt121 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
6 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3g tejföl7 kcal
A rakományhoz
Összesen
633
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
Az omlós tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
20g tejföl40 kcal
A rakományhoz
-
1500g alma702 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
40g dió262 kcal
-
40g dió262 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
86 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
Összesen
3799
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
Az omlós tésztához
-
9g finomliszt33 kcal
-
4.5g vaj32 kcal
-
2.3g porcukor9 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.9g tejföl2 kcal
A rakományhoz
-
67.7g alma32 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
-
1.8g dió12 kcal
-
1.8g dió12 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4.5g sárgabaracklekvár13 kcal
Összesen
173
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.9 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 209.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
633
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.3 g
Zsír
-
Összesen 146.8 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 444 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2003.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 429 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 979 mg
-
Nátrium 239 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 611.6 g
-
Cukor 362 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1255.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 826 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 769 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 555 micro
-
β-crypt 155 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 654 micro
Összesen
3799
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
Az omlós tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
5 dkg porcukor
-
1 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kk sütőpor
-
1 ek tejföl
A rakományhoz
-
1.5 kg alma
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 tasak vaníliás pudingpor
-
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés
Az omlós tésztához
- Az omlós tésztát összegyúrjuk: a lisztbe beleütjük a tojássárgáját, a cukrokat, a sütőport, belereszeljük a hideg vajat, hozzáadjuk a tejfölt.Gyors mozdulatokkal cipót formálunk belőle, majd folpackba tesszük, és behűtjük, amíg a rakomány elkészül.
- Az almákatmegmossuk, meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasban a cukrokkal és a citromhéjjal feltesszük párolódni,levét elfőzzük, majd hűlni hagyjuk.Ha kihűlt, hozzákeverjük a vaníliás pudingport és a fahéjat.
- A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, aztán belefektetjük a kivajazott, lisztezett pitesütő- vagy tortaformába. Villával kicsit megszurkáljuk, megszórjuk a darált dióval, rákenjük a baracklekvárt. Erre a rétegre kerül az almarakomány, amit a darabosra vágott dióval koronázunk meg.
- Közepesen meleg sütőben kb. 45 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 466
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 44
- Össznézettség: 35098
- Feltöltés dátuma: 2013. november 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Tomatotree
262 recept
Lajos Marié az érdem, az ő receptje inspirálta eme újabb variációt az omlós almásra. És ez a párosítás nálunk mindig nyerő. Pláne, ha kicsit pikáns lekvárral és pirított dióval is házasítjuk!