r
Nosalty Logó

Almás Zserbó Medea konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás Zserbó Medea konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 5527 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 250 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    329.5 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3419.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    683 mg
  • Foszfor
    1755 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.2 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    970.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1362 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1306 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 5527 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Bevonat

Elkészítés

Tészta

  1. Készítsük el a tésztát. Ehhez olvasszuk fel a vajat és picit várjunk, amíg lehűl, ezután keverjük bele a cukrot és a tojássárgáját. Egy másik edénybe rakjuk a lisztet, tegyük hozzá a szobahőmérsékletű tejet, tejfölt, majd morzsoljuk bele az élesztőt is. Gyúrjunk belőle lágy tésztát, és letakarva szobahőmérsékleten pihentessük 30 percet.
  2. Ha letelt a tészta pihentetésének ideje, válasszuk a cipócskát három részre, és az elsőt nyújtsuk ki. Ezt a tésztát tegyük egy kivajazott tepsibe, és villával szurkáljuk meg a felületét. Ezután kenjük le 3 evőkanál lekvárral. Erre jöhet a cukros dió, majd a kinyomkodott alma, megszórva egy evőkanálnyi fahéjas cukorral. Ezután jöhet a második kinyújtott tésztaréteg, és következhet a következő réteg, ugyanebben a sorrendben. A végén a harmadik tésztával lezárjuk a sütit, és ezt is megszurkáljuk.
  3. A sütit óvatosan nyomkodjuk le, és előmelegített 180 fokos sütőben, körülbelül 30 perc alatt, süssük enyhén barna színűre. Teljesen hűtsük ki, és közben készítsük el a bevonatot.
  4. Ezután öntsük a sütemény tetejére, szépen simítsuk le, és hagyjuk legalább egy éjszakát a hűtőben „érni” a zserbót.

Töltelék

  1. Az almát hámozzuk meg, és reszeljük le, majd tegyük félre.
  2. Közben a diót és a cukrot keverjük össze.

Bevonat

  1. Ehhez a kakaót és a cukrot keverjük annyi vízzel, hogy jó sűrű masszát kapjunk. Tegyük fel a tűzre, és forraljuk pár percig (2-3), ezután keverjük hozzá a vajat, és hűtsük langyosra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6143
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 26.

Ajánló

Minél tovább áll a süti, annál jobban összeérnek az ízek, és puhább lesz, ezt viszont nehéz kivárni, mert frissen is nagyon finom! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hagyományos zserbó egy kicsit újragondolva, mindenképpen érdemes kipróbálni! :))

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...